aardappelkoek met maïs en tonijn

    aardappelkoek met maïs en tonijn

    1keer bewaard
    30min


    Maak dit als eerste!

    Met tonijn uit blik, aardappelblokjes en maïs maakt u deze heerlijke aardappelkoek.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 700 g bloemige aardappelen
    • 200 g maïs (blik)
    • 185 g tonijn op olie
    • 2 eetl. fijngesneden verse of 1 theel. gedroogde oregano
    • 4 gesnipperde bosuitjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Schil 700 g bloemige aardappelen, snijd ze in blokjes van 2 cm en kook ze in ca. 10 min. gaar in een pan met licht gezouten, kokend water. Voeg 200 g maïs (blik, afgespoeld) toe, breng het mengsel aan de kook en giet het af. Prak de helft van de aardappelen licht met een vork. Laat 185 g tonijn op olie uitlekken maar vang de olie op. Voeg de tonijn, de helft van de olie, 2 eetl. fijngesneden verse of 1 theel. gedroogde oregano en 4 gesnipperde bosuitjes toe aan de aardappelen en schep alles goed door elkaar. Neem een koekenpan die onder de grill kan (heeft de pan een houten handvat, omwikkel dat dan met aluminiumfolie) en verhit hierin de resterende olie. Voeg het aardappelmengsel toe en druk dit aan. Bak de aardappelkoek ca. 5 min. tot hij licht kleurt aan de onderkant. Zet de pan even onder een hete grill om de bovenkant te laten kleuren. Snijd de aardappelkoek in punten en serveer deze met een gemengde groene salade met schijfjes tomaat.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren