Champignons met paprika en tonijn

    Champignons met paprika en tonijn

    8keer bewaard
    20min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Gebakken champignons met paprika en tonijn, heerlijk voor een lunch of avondmaaltijd met een salade en wat stokbrood of rijst.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eetl. olijfolie
    • 1 gesnipperde ui
    • 250 g kastanjechampignons
    • zout en peper
    • 1 eetl. grove mosterd
    • 1 citroen
    • 1 uitgeperste teen knoflook
    • 4 eetl. droge sherry
    • 280 g gegrilde paprika's op olie (potje)
    • 185 g tonijn (blik, uitgelekt)
    • 25 g fijngesneden peterselie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Verhit 2 eetl. olijfolie in een koekenpan en bak hierin 1 gesnipperde ui 5 min. Voeg 250 g kastanjechampignons (doormidden of in vieren gesneden) en wat zout en peper toe en bak deze onder af en toe omscheppen enkele minuten mee tot hun sap vrijkomt. Voeg 1 eetl. grove mosterd, de geraspte schil van 1 citroen, 1 uitgeperste teen knoflook en 4 eetl. droge sherry toe en schep de champignons hierin even om. Laat intussen 280 g gegrilde paprika's op olie (potje) uitlekken en snijd ze klein. Voeg ze toe aan de champignons en bak ze 1 min. mee. Schep er tot slot 185 g tonijn (blik, uitgelekt) en 25 g fijngesneden peterselie door. Serveer dit gerecht direct en geef er een frisse salade en warm stokbrood of rijst bij.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    berts
    van
    1

    Heerlijke dampende geuren in de keuken, aan tafel een verrassende lekkernij. Ik heb er 200 gr. gehakt aan toegevoegd Vanavond weer klaargemaakt en nu met toevoeging van een prei en kwart potje rode pesto. - 22 feb 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren