Snelle pasta ovenschotel met tonijn

    Snelle pasta ovenschotel met tonijn

    91keer bewaard
    25min


    36 personen hebben dit gemaakt

    Tonijn uit blik behoort tot de basisvoorraad van de meeste keukenkastjes. Veel mensen gebruiken dit direct uit blik, maar met wat groenten, kruiden en andere smaakmakers erbij tovert u de tonijn om tot een heerlijke maaltijd.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 350 g verse of gedroogde tagliatelle
    • 1 eetl. olijfolie
    • 200 g kleine champignons (gehalveerd)
    • 1 bosje bosuitjes (gesnipperd)
    • 200 g magere verse roomkaas met knoflook en kruiden
    • 4 eetl. halfvolle melk
    • 200 g diepvriesbroccoliroosjes
    • 150 g diepvriesdoperwten
    • 185 g tonijn (blik)
    • 75 g belegen kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. Verwarm de oven voor op 220 °C (hetelucht 200 °C).
    2. Kook 350 g verse of gedroogde tagliatelle beetgaar in een pan met licht gezouten, kokend water, volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    3. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een koekenpan en bak hierin 200 g kleine champignons (gehalveerd) en 1 bosje bosuitjes (gesnipperd) 5 min.
    4. Voeg 200 g magere verse roomkaas met knoflook en kruiden, 4 eetl. halfvolle melk, 200 g diepvriesbroccoliroosjes en 150 g diepvriesdoperwten toe. Verwarm dit mengsel al roerend tot de groenten ontdooid zijn en de gesmolten kaas samen met de melk een saus vormt. Schep er 185 g tonijn (blik) door.
    5. Giet de tagliatelle af en schep hem om met de tonijn-groentesaus. Doe de pasta over in een ovenschaal en strooi er 75 g belegen kaas over. Zet hem ca. 10 min. in de oven (of ca. 5 min. onder de grill) of tot de kaas licht kleurt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    9

    zeer lekker, ik ga foto's toevoegen. verse pasta gemaakt en knoflook toegevoegd. ipv erwten heb ik boontjes gebruikt, iets grover, laat het er mooier uitzien. - 07 feb 2011

    5

    Andere ingrediënten gebruikt. knoflook en boontjes ipv erwten. - 07 feb 2011

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren