Gepofte aardappelen met bosuitjes en roomkaas

    Gepofte aardappelen met bosuitjes en roomkaas

    42keer bewaard
    14min


    27 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke vulling van kaas en bosuitjes voor gepofte aardappels.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 bosje bosuitjes
    • 1 ongepelde teen knoflook
    • 25 g boter
    • zout en peper
    • 150 g rookkaas
    • waterkers

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 4min  ›  Klaar in:14min 

    1. Snijd een bosje bosuitjes schuin in stukjes. Halveer 1 ongepelde teen knoflook.
    2. Verhit 25 g boter in een kleine koekenpan en bak hierin de bosuitjes en de ongepelde teen knoflook 3-4 min. Verwijder de knoflook en strooi wat zout en peper over de bosuitjes.
    3. Snijd de gepofte aardappelen open.
    4. Schep de helft van de bosuitjes en alle knoflookboter in de aardappelen.
    5. Snijd 150 g rookkaas in onregelmatige, kleine blokjes en strooi ze over de aardappelen. Strooi de resterende bosuitjes erover. Serveer hierbij waterkers.

    … aardappelen poffen

    • Verwarm de oven voor op 220 °C (hetelucht 200 °C). Reken voor 4 personen 8 aardappelen van ca. 180 g per stuk. Boen ze schoon en prik er met een vork rondom gaten in. Steek in elke aardappel een metalen spies: deze geleidt de warmte naar het midden, zodat ze sneller gaar worden. Leg de aardappelen 50-60 min. in de oven; ze zijn gaar als u de spies er gemakkelijk uit kunt trekken. Kerf de aardappelen aan de bovenkant kruislings in en druk ze een beetje open (houd ze vast met een schone theedoek). * • Aardappelen ‘poffen’ gaat een stuk sneller in de magnetron. Prik ze rondom enkele malen in met een scherp mesje (anders kunnen ze ‘ontploffen’). Reken voor 1 aardappel van 180 g 3½ min. op vol vermogen, keer hem en bereid hem nog 1-2 min., of tot hij gaar is. Laat hem nog enkele minuten rusten alvorens hem te serveren. Bereidt u meer aardappelen tegelijk, dan wordt de bereidingstijd langer: reken ca. 8 min. voor 4 stuks.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    Miravanderlaan
    0

    Heerlijk! - 01 nov 2014

    Elbulli
    van
    0

    In één woord geweldig.....oftewel.....Jammie!! Ik ga ze zeker allemaal proberen....maar begin dadelijk aan dit heerlijke recept met Bosuitjes en Roomkaas.... - 22 jun 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren