Gepofte aardappelen met indiase kikkererwten

    Gepofte aardappelen met indiase kikkererwten

    2keer bewaard
    20min


    Maak dit als eerste!

    Warme, gepofte aardappelen zijn nauwelijks te overtreffen. Of u ze nu rustig in de oven gaar laat worden of snel in de magnetron bereidt, ze vormen een gemakkelijk bijgerecht en met deze ideeën voor de vulling kunt u ze zelfs als maaltijd op zichzelf serveren.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 kleine bloemkool (in roosjes)
    • 2 eetl. ghee of zonnebloemolie
    • 3 eetl. water
    • 400 g kikkererwten (blik, afgespoeld)
    • 100 g diepvriesdoperwten
    • 1-2 theel. garam masala
    • (Griekse) yoghurt
    • 2 eetl. fijngesneden korianderblad

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Roerbak 1 kleine bloemkool (in roosjes) 3 min. in 2 eetl. ghee of zonnebloemolie. Voeg 3 eetl. water toe en laat de bloemkoolroosjes nog 2-3 min. pruttelen tot ze gaar zijn en licht kleuren; het water is dan bijna geheel verdampt.
    2. Voeg 400 g kikkererwten (blik, afgespoeld), 100 g diepvriesdoperwten en 1-2 theel. garam masala toe. Laat alles goed doorwarmen.
    3. Schep het kikkererwtenmengsel in de aardappelen en schep hierop wat (Griekse) yoghurt, waar u 2 eetl. fijngesneden korianderblad door geroerd hebt.

    ...aardappelen poffen

    • Verwarm de oven voor op 220 °C (hetelucht 200 °C). Reken voor 4 personen 8 aardappelen van ca. 180 g per stuk. Boen ze schoon en prik er met een vork rondom gaten in. Steek in elke aardappel een metalen spies: deze geleidt de warmte naar het midden, zodat ze sneller gaar worden. Leg de aardappelen 50-60 min. in de oven; ze zijn gaar als u de spies er gemakkelijk uit kunt trekken. Kerf de aardappelen aan de bovenkant kruislings in en druk ze een beetje open (houd ze vast met een schone theedoek). * • Aardappelen ‘poffen’ gaat een stuk sneller in de magnetron. Prik ze rondom enkele malen in met een scherp mesje (anders kunnen ze ‘ontploffen’). Reken voor 1 aardappel van 180 g 3½ min. op vol vermogen, keer hem en bereid hem nog 1-2 min., of tot hij gaar is. Laat hem nog enkele minuten rusten alvorens hem te serveren. Bereidt u meer aardappelen tegelijk, dan wordt de bereidingstijd langer: reken ca. 8 min. voor 4 stuks.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren