Gepofte aardappelen met olijven, bonen en jalapeñopeper

    Gepofte aardappelen met olijven, bonen en jalapeñopeper

    1keer bewaard
    15min


    Maak dit als eerste!

    Een pittige vulling voor een gepofte aardappel.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 400 g rode kidneybonen (blik)
    • 2 eetl. extra vergine olijfolie
    • ½ theel. gemalen komijn
    • zout en peper
    • 50 g zwarte olijven op olijfolie
    • 1 fijngesneden jalapeñopeper
    • 1½ dl zure room of magere crème fraîche

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Klaar in:15min 

    1. Spoel 400 g rode kidneybonen (blik) af, doe de helft in een kom en voeg 2 eetl. extra vergine olijfolie, ½ theel. gemalen komijn en wat zout en peper toe. Prak de bonen grof met een vork. Voeg de resterende bonen, 50 g zwarte olijven op olijfolie (ontpit en kleingesneden) en 1 fijngesneden jalapeñopeper toe. Schep dit mengsel in de aardappelen en verdeel hierover indien gewenst 1½ dl zure room of magere crème fraîche. Serveer hierbij een salade van plakjes avocado en schijfjes pomodoretomaten met een dressing van 1 eetl. limoensap en 2 theel. extra vergine olijfolie.

    ...aardappelen poffen

    • Verwarm de oven voor op 220 °C (hetelucht 200 °C). Reken voor 4 personen 8 aardappelen van ca. 180 g per stuk. Boen ze schoon en prik er met een vork rondom gaten in. Steek in elke aardappel een metalen spies: deze geleidt de warmte naar het midden, zodat ze sneller gaar worden. Leg de aardappelen 50-60 min. in de oven; ze zijn gaar als u de spies er gemakkelijk uit kunt trekken. Kerf de aardappelen aan de bovenkant kruislings in en druk ze een beetje open (houd ze vast met een schone theedoek). * • Aardappelen ‘poffen’ gaat een stuk sneller in de magnetron. Prik ze rondom enkele malen in met een scherp mesje (anders kunnen ze ‘ontploffen’). Reken voor 1 aardappel van 180 g 3½ min. op vol vermogen, keer hem en bereid hem nog 1-2 min., of tot hij gaar is. Laat hem nog enkele minuten rusten alvorens hem te serveren. Bereidt u meer aardappelen tegelijk, dan wordt de bereidingstijd langer: reken ca. 8 min. voor 4 stuks.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren