Gepofte aardappelen met olijven, bonen en jalapeñopeper

    Gepofte aardappelen met olijven, bonen en jalapeñopeper

    (0)
    1keer bewaard
    15min


    Maak dit als eerste!

    Een pittige vulling voor een gepofte aardappel.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 400 g rode kidneybonen (blik)
    • 2 eetl. extra vergine olijfolie
    • ½ theel. gemalen komijn
    • zout en peper
    • 50 g zwarte olijven op olijfolie
    • 1 fijngesneden jalapeñopeper
    • 1½ dl zure room of magere crème fraîche

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Klaar in:15min 

    1. Spoel 400 g rode kidneybonen (blik) af, doe de helft in een kom en voeg 2 eetl. extra vergine olijfolie, ½ theel. gemalen komijn en wat zout en peper toe. Prak de bonen grof met een vork. Voeg de resterende bonen, 50 g zwarte olijven op olijfolie (ontpit en kleingesneden) en 1 fijngesneden jalapeñopeper toe. Schep dit mengsel in de aardappelen en verdeel hierover indien gewenst 1½ dl zure room of magere crème fraîche. Serveer hierbij een salade van plakjes avocado en schijfjes pomodoretomaten met een dressing van 1 eetl. limoensap en 2 theel. extra vergine olijfolie.

    ...aardappelen poffen

    • Verwarm de oven voor op 220 °C (hetelucht 200 °C). Reken voor 4 personen 8 aardappelen van ca. 180 g per stuk. Boen ze schoon en prik er met een vork rondom gaten in. Steek in elke aardappel een metalen spies: deze geleidt de warmte naar het midden, zodat ze sneller gaar worden. Leg de aardappelen 50-60 min. in de oven; ze zijn gaar als u de spies er gemakkelijk uit kunt trekken. Kerf de aardappelen aan de bovenkant kruislings in en druk ze een beetje open (houd ze vast met een schone theedoek). * • Aardappelen ‘poffen’ gaat een stuk sneller in de magnetron. Prik ze rondom enkele malen in met een scherp mesje (anders kunnen ze ‘ontploffen’). Reken voor 1 aardappel van 180 g 3½ min. op vol vermogen, keer hem en bereid hem nog 1-2 min., of tot hij gaar is. Laat hem nog enkele minuten rusten alvorens hem te serveren. Bereidt u meer aardappelen tegelijk, dan wordt de bereidingstijd langer: reken ca. 8 min. voor 4 stuks.

    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren