Gepofte aardappelen met pastasaus, champignons en spinazie

    Met een kant en klare pastasaus en enkele verse ingrediënten maakt u zo een heerlijke vulling voor gepofte aardappelen.


    Maak dit als eerste!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 eetl. olijfolie of 15 g boter
    • 150 g kleine champignons
    • 350 g pastasaus
    • 150 g spinazie of snijbiet
    • 150 g geraspte mozzarella over.

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 7min  ›  Klaar in:17min 

    1. Verhit 1 eetl. olijfolie of 15 g boter in een pan op matig tot hoog vuur en bak hierin 150 g kleine champignons 2-3 min. tot ze licht kleuren.
    2. Draai het vuur wat lager en voeg 350 g pastasaus toe (pot, van goede kwaliteit: bijvoorbeeld tomatensaus, maar een romige saus kan ook).
    3. Voeg 150 g spinazie of snijbiet (in stukjes gescheurd) toe. Laat de saus 3-4 min. pruttelen tot de blaadjes geslonken zijn.
    4. Schep deze saus in de aardappelen en strooi er tot slot 150 g geraspte mozzarella over.

    ...aardappelen poffen

    • Verwarm de oven voor op 220 °C (hetelucht 200 °C). Reken voor 4 personen 8 aardappelen van ca. 180 g per stuk. Boen ze schoon en prik er met een vork rondom gaten in. Steek in elke aardappel een metalen spies: deze geleidt de warmte naar het midden, zodat ze sneller gaar worden. Leg de aardappelen 50-60 min. in de oven; ze zijn gaar als u de spies er gemakkelijk uit kunt trekken. Kerf de aardappelen aan de bovenkant kruislings in en druk ze een beetje open (houd ze vast met een schone theedoek). * • Aardappelen ‘poffen’ gaat een stuk sneller in de magnetron. Prik ze rondom enkele malen in met een scherp mesje (anders kunnen ze ‘ontploffen’). Reken voor 1 aardappel van 180 g 3½ min. op vol vermogen, keer hem en bereid hem nog 1-2 min., of tot hij gaar is. Laat hem nog enkele minuten rusten alvorens hem te serveren. Bereidt u meer aardappelen tegelijk, dan wordt de bereidingstijd langer: reken ca. 8 min. voor 4 stuks.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren