Gepofte aardappelen met pastasaus, champignons en spinazie

    Gepofte aardappelen met pastasaus, champignons en spinazie

    1keer bewaard
    17min


    Maak dit als eerste!

    Met een kant en klare pastasaus en enkele verse ingrediënten maakt u zo een heerlijke vulling voor gepofte aardappelen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 eetl. olijfolie of 15 g boter
    • 150 g kleine champignons
    • 350 g pastasaus
    • 150 g spinazie of snijbiet
    • 150 g geraspte mozzarella over.

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 7min  ›  Klaar in:17min 

    1. Verhit 1 eetl. olijfolie of 15 g boter in een pan op matig tot hoog vuur en bak hierin 150 g kleine champignons 2-3 min. tot ze licht kleuren.
    2. Draai het vuur wat lager en voeg 350 g pastasaus toe (pot, van goede kwaliteit: bijvoorbeeld tomatensaus, maar een romige saus kan ook).
    3. Voeg 150 g spinazie of snijbiet (in stukjes gescheurd) toe. Laat de saus 3-4 min. pruttelen tot de blaadjes geslonken zijn.
    4. Schep deze saus in de aardappelen en strooi er tot slot 150 g geraspte mozzarella over.

    ...aardappelen poffen

    • Verwarm de oven voor op 220 °C (hetelucht 200 °C). Reken voor 4 personen 8 aardappelen van ca. 180 g per stuk. Boen ze schoon en prik er met een vork rondom gaten in. Steek in elke aardappel een metalen spies: deze geleidt de warmte naar het midden, zodat ze sneller gaar worden. Leg de aardappelen 50-60 min. in de oven; ze zijn gaar als u de spies er gemakkelijk uit kunt trekken. Kerf de aardappelen aan de bovenkant kruislings in en druk ze een beetje open (houd ze vast met een schone theedoek). * • Aardappelen ‘poffen’ gaat een stuk sneller in de magnetron. Prik ze rondom enkele malen in met een scherp mesje (anders kunnen ze ‘ontploffen’). Reken voor 1 aardappel van 180 g 3½ min. op vol vermogen, keer hem en bereid hem nog 1-2 min., of tot hij gaar is. Laat hem nog enkele minuten rusten alvorens hem te serveren. Bereidt u meer aardappelen tegelijk, dan wordt de bereidingstijd langer: reken ca. 8 min. voor 4 stuks.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren