Bonen met aardappelen en kaas

    Bonen met aardappelen en kaas

    30keer bewaard
    45min


    28 personen hebben dit gemaakt

    Een blik witte bonen in tomatensaus is ongelooflijk veelzijdig: Deze ovenschotel bestaat uit aardappels, bonen en gehakt.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 ui
    • 2 wortelen
    • 500 g mager rundergehakt
    • 3 dl runderbouillon (van blokje)
    • 1-2 eetl. worcestersaus
    • laurierblaadje of bouquet garni
    • 600 g nieuwe aardappelen
    • 420 g witte bonen in tomatensaus (blik)
    • 50 g geraspte belegen kaas (bijvoorbeeld Cheddar)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verwarm de oven voor op 200 °C (hetelucht 180 °C).
    2. Snijd 1 ui en 2 wortelen klein en bak ze samen met 500 g mager rundergehakt tot ze licht kleuren.
    3. Voeg 3 dl runderbouillon (van blokje), 1-2 eetl. worcestersaus en een laurierblaadje of bouquet garni toe. Laat dit 15 min. zachtjes pruttelen.
    4. Snijd intussen 600 g nieuwe aardappelen in schijfjes, kook ze 8 min. voor en giet ze af.
    5. Verwijder het laurierblaadje of bouquet garni, roer 420 g witte bonen in tomatensaus (blik) door het gehaktmengsel en laat dit doorwarmen.
    6. Schep de helft van het bonenmengsel in een ovenschaal en verdeel de aardappelschijfjes hierover. Breng hierop de rest van het bonenmengsel en de resterende aardappelschijfjes aan. Strooi er 50 g geraspte belegen kaas (bijvoorbeeld Cheddar) over.
    7. Zet de ovenschaal 20 min. in de oven tot hij door en door heet is en het kaaslaagje goudbruin kleurt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    Janc
    van
    3

    Voorgekookte aardappelschijven en een zak wortels Julienne maken de bereiding nog simpeler en doen het heel goed. De oventijd moet hiermee wel langer voor de aardappelschijven (40 min) en de Julienne-wortels er pas bij doen met de bouillon. Mager rundergehakt vervangen door rundertartaar is ook een makkelijk alternatief en eenvoudig in de bereiding. Een simpel en heerlijk gerecht dat 4 sterren dik verdient. - 16 aug 2014

    HenrietteIM
    1

    Lekker en makkelijk, wat wil je nog meer. We hebben ervan gesmuld. - 31 jan 2012

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren