Bonenschotel met worst

    Bonenschotel met worst

    2keer bewaard
    45min


    Maak dit als eerste!

    Een heerlijke ovenschotel van bonen, groenten, chorizo en knakworst.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 ui
    • 2 wortelen
    • 2 stengels bleekselderij
    • 1 gele paprika
    • 75 g chorizo
    • 1 eetl. olie
    • 4 dl kippenbouillon (van blokje)
    • 420 g witte bonen in tomatensaus (blik)
    • 40 g zachte zongedroogde tomaatjes
    • 1 theel. gedroogde tijm
    • 1 theel. paprikapoeder
    • 350 g knakworst (blik of pak, in stukjes)
    • 85 g vers wit broodkruim
    • 1 eetl. fijngesneden peterselie
    • 1 eetl. olie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:45min 

    1. Snijd 1 ui, 2 wortelen, 2 stengels bleekselderij, 1 gele paprika en 75 g chorizo fijn.
    2. Verhit 1 eetl. olie in een braadpan of pan met zware bodem en bak hierin de groenten en chorizo 5 min. onder af en toe omscheppen, tot ze licht kleuren.
    3. Voeg 4 dl kippenbouillon (van blokje), 420 g witte bonen in tomatensaus (blik), 40 g zachte zongedroogde tomaatjes, 1 theel. gedroogde tijm en 1 theel. paprikapoeder toe. Breng dit aan de kook, draai het vuur laag en laat het afgedekt 13 min. pruttelen.
    4. Schep er 350 g knakworst (blik of pak, in stukjes) bij en verwarm ze 2 min. mee.
    5. Vermeng in een kommetje 85 g vers wit broodkruim met 1 eetl. fijngesneden peterselie en 1 eetl. olie.
    6. Doe het bonenmengsel over in een voorverwarmde ovenschaal en verdeel het broodkruimmengsel erover. Zet de bonenschotel 4–5 min. onder de grill, zodat hij een goudbruin en knapperig korstje krijgt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren