Groentecurry met chapatis

    Met gare groenten en witte bonen in tomatensaus heb je in een mum van tijd een eenvoudige, maar heerlijke maaltijd op tafel staan.


    Maak dit als eerste!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 gesnipperde ui
    • 1 eetl. olie
    • 1 eetl. mild kerriepoeder of currypasta
    • 350 g gemengde gare groenten
    • 420 g witte bonen in tomatensaus (blik)
    • 1 eetl. gele rozijnen
    • 8 grote of 12 kleine chapatibroodjes (of naan-, roti- of pitabroodjes)
    • Griekse yoghurt en/of mangochutney

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Bak 1 gesnipperde ui 4–5 min. in 1 eetl. olie zonder hem te laten kleuren. Roer er 1 eetl. mild kerriepoeder of currypasta door en verwarm dit nog 1 min.
    2. Voeg 350 g gemengde gare groenten toe (kleingesneden; bijvoorbeeld restanten van de vorige dag, of diepvriesgroenten die u 3 min. geblancheerd hebt).
    3. Voeg 420 g witte bonen in tomatensaus (blik) en 1 eetl. gele rozijnen toe. Laat alles op matig vuur goed doorwarmen.
    4. Verwarm 8 grote of 12 kleine chapatibroodjes (of naan-, roti- of pitabroodjes) in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    5. Serveer de curry direct met de broodjes en geef er Griekse yoghurt en/of mangochutney bij.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren