Bindsla met gegrilde kabeljauw

    Bindsla met gegrilde kabeljauw

    2keer bewaard
    14min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een heerlijk idee voor een maaltijdsalade met een kant en klaar slazakje. Klaar in een handomdraai.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 eetl. extra vergine olijfolie
    • 1 eetl. limoensap of 2 theel. citroensap
    • 1 theel. paprikapoeder
    • 400 g kabeljauwfilet of andere witvis
    • 4 eetl. extra vergine olijfolie
    • 1 eetl. azijn
    • ½ theel. Dijonmosterd
    • grof zeezout
    • peper
    • 1 eetl. kappertjes
    • 150 g slablaadjes uit een zakje (liefst bindsla of kropsla)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 7min  ›  Bereiding: 7min  ›  Klaar in:14min 

    1. Vermeng 1 eetl. extra vergine olijfolie met 1 eetl. limoensap (vers of uit een flesje) of 2 theel. citroensap en 1 theel. paprikapoeder. Bestrijk hiermee 400 g kabeljauwfilet of andere witvis (ontveld).
    2. Leg de vis 6-7 min. onder een matig hete grill tot hij gemakkelijk in vlokken kan worden verdeeld (keren is niet nodig).
    3. Vermeng intussen 4 eetl. extra vergine olijfolie met 1 eetl. azijn (uit een potje kappertjes), ½ theel. Dijonmosterd, wat grof zeezout en peper. Roer 1 eetl. kappertjes door deze dressing.
    4. Verdeel de vis in stukken. Doe ze samen met 150 g slablaadjes uit een zakje (liefst bindsla of kropsla) in een schaal. Sprenkel de dressing erover en schep de salade losjes om. Serveer hierbij knapperig brood.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren