Bananenbrood met chai

    Bananenbrood met chai

    12keer bewaard
    1uur10min


    115 personen hebben dit gemaakt

    Dit vetarme bananenbrood is gekruid met scherpe Indiase Chaithee. U kunt Chaithee in de meeste supermarkten vinden.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 225 gr bloem
    • 1 eetlepel bakpoeder
    • 1/2 theelepel zout
    • 150 gr suiker
    • 110 gr vetarme roomkaas
    • 2 eieren
    • 170 gr banaan, gepureerd
    • 4 eetlepels bereide Chaithee, op kamertemperatuur

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4. In een middelgrote kom bloem, bakpoeder en zout mengen.
    2. In een aparte kom suiker, roomkaas en ei tot een luchtige massa kloppen. Banaan en Chaithee erdoor roeren. Het bloemmengsel toevoegen en tot een glad beslag mengen.
    3. Giet het beslag in een ingevette bakvorm van 23x12 cm.
    4. 60 minuten in de voorverwarmde oven bakken. Op een metalen rooster laten afkoelen (het brood na 10 minuten uit het bakblik halen om volledig af te koelen).

    Tip:

    Je kunt in plaats van vetarme roomkaas ook light of halfvette creme fraiche gebruiken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren