Bereidingswijze
Voorbereiding: 8min ›
Bereiding: 10min ›
Klaar in:18min
- Kook 250 g pasta (bijvoorbeeld penne) in een pan met licht gezouten, kokend water beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Giet de pasta af, doe hem over in een grote schaal en schep hem terwijl hij nog warm is om met een dressing van 2 eetl. extra vergine olijfolie, 1 eetl. citroensap, 1 uitgeperste teen knoflook, een bosje basilicum (fijngesneden) en wat zout en peper.
- Snijd 200 g rode en gele kerstomaatjes doormidden. Snijd 150 g mozzarella in blokjes en 200 g gegrilde paprika's (potje) in reepjes. Voeg de groenten en mozzarella toe aan de pasta en schep deze om.
… kooktips
• Als u de dressing door de warme pasta schept, wordt deze beter opgenomen. * • Spiraaltjes (fusilli), strikjes (farfalle), buisjes (penne), schelpjes (conchiglie) en wieltjes (trulli) zijn het geschiktst voor een pastasalade. Ook Chinese eiernoedels zijn heel geschikt. * • Zorg dat de hoeveelheden pasta en overige ingrediënten (kleingesneden groenten, vis, vlees of vleesvervangers) met elkaar in evenwicht zijn.