Zomerse Italiaanse salade

    Zomerse Italiaanse salade

    14keer bewaard
    18min


    Maak dit als eerste!

    Een heerlijke zomerse pastasalade met kerstomaatjes, mozzarella en gegrilde paprika.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 250 g pasta (bijvoorbeeld penne)
    • 2 eetl. extra vergine olijfolie
    • 1 eetl. citroensap
    • 1 uitgeperste teen knoflook
    • een bosje basilicum
    • 200 g rode en gele kerstomaatjes
    • 150 g mozzarella
    • 200 g gegrilde paprika's (potje)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 8min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:18min 

    1. Kook 250 g pasta (bijvoorbeeld penne) in een pan met licht gezouten, kokend water beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    2. Giet de pasta af, doe hem over in een grote schaal en schep hem terwijl hij nog warm is om met een dressing van 2 eetl. extra vergine olijfolie, 1 eetl. citroensap, 1 uitgeperste teen knoflook, een bosje basilicum (fijngesneden) en wat zout en peper.
    3. Snijd 200 g rode en gele kerstomaatjes doormidden. Snijd 150 g mozzarella in blokjes en 200 g gegrilde paprika's (potje) in reepjes. Voeg de groenten en mozzarella toe aan de pasta en schep deze om.

    … kooktips

    • Als u de dressing door de warme pasta schept, wordt deze beter opgenomen. * • Spiraaltjes (fusilli), strikjes (farfalle), buisjes (penne), schelpjes (conchiglie) en wieltjes (trulli) zijn het geschiktst voor een pastasalade. Ook Chinese eiernoedels zijn heel geschikt. * • Zorg dat de hoeveelheden pasta en overige ingrediënten (kleingesneden groenten, vis, vlees of vleesvervangers) met elkaar in evenwicht zijn.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren