Risotto met champignons en bacon

    Risotto met champignons en bacon

    6keer bewaard
    30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een romige risotto valt altijd in de smaak en is bovendien in een handomdraai klaar. Dit is een variant op het basisrecept voor risotto milanese.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 l kokendhete groentebouillon (van blokjes)
    • 50 g boter
    • 1 eetl. olijfolie
    • 1 ui, gesnipperd
    • 1 teen knoflook, uitgeperst
    • 300 g arboriorijst
    • 1½ dl droge witte wijn
    • 2 eetl. fijngesneden peterselie of gesnipperde bieslook
    • 50 g Parmezaanse kaas of andere harde Italiaanse kaas, geschaafd
    • 6 plakjes gerookte bakbacon of mager spek (zonder zwoerd)
    • 2 theel. olijfolie
    • 300 g kastanjechampignons

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:30min 

    1. Volg het basisrecept van de risotto milanese.
    2. Bak intussen in een droge koekenpan 6 plakjes gerookte bakbacon of mager spek (zonder zwoerd) knapperig. Laat ze uitlekken en enigszins afkoelen op een vel keukenpapier en breek ze in stukjes.
    3. Veeg alle stukjes spek uit de pan maar laat een beetje vet achter. Voeg hieraan 2 theel. olijfolie toe en bak hierin 300 g kastanjechampignons (in plakjes) 4–5 min. op hoog vuur tot ze gaar zijn.
    4. Schep de champignons, de jus uit de pan en de helft van de spekjes door de gare risotto. Schep deze op voorverwarmde borden en strooi de resterende spekjes en de Parmezaanse kaas erover.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren