Bananenbrood uit de broodbakmachine

    Bananenbrood uit de broodbakmachine

    42keer bewaard
    55min


    454 personen hebben dit gemaakt

    Een snel recept voor bananenbrood. Gebruik het deegmenu om de ingrediënten te mengen en afbakken in de lichte bakstand.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 260 gr bloem
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 1/2 theelepel soda bicarbonaat
    • 150 gr suiker
    • 3 eetlepels plantaardige olie
    • 2 eieren
    • 2 bananen, gepeld en in lengterichting gehalveerd

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:55min 

    1. De ingrediënten aan de broodmachine toevoegen.
    2. Kies het deegmenu en druk op Start. Meng het brood 3-5 minuten tot de bananen gepureerd zijn en de ingrediënten goed gemengd. Indien nodig met een rubberen spatel het deeg van het bakblik verwijderen. Na 3-5 minuten op Stop drukken. Niet verder mengen.
    3. De bovenkant van het deeg met een rubberen spatel egaliseren.
    4. Bakmenu kiezen en op Start drukken. De baktijd kan per machine verschillen, maar moet ong. 50 minuten bedragen. Het brood is gaar als een cocktailprikker schoon uit het midden van het brood komt. Als er nog deeg aan de cocktailprikker zit de machine weer in bakstand zetten en 10-15 minuten verder bakken. Blijven controleren tot het brood gaar is.
    5. Het bakblik uit de machine halen. Het brood nog 10 minuten in het blik laten zitten, dan eruit halen en op een rooster volledig laten afkoelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (5)

    van
    4

    maar kan dit ook met bakbabanen ? - 13 jun 2012

    van
    2

    Prima recept, wel erg zoet - 16 jun 2011

    2

    precies waar ik naar zocht dit recept! lukte heel goed! - 22 sep 2009

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren