Risotto primavera

    Risotto primavera

    4keer bewaard
    30min


    Maak dit als eerste!

    Een romige risotto die in een handomdraai klaar is. Dit is een variant op het basisrecept voor risotto milanese en wordt aangevuld met verse groene (of witte) asperges, courgette en boontjes.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 l kokendhete groentebouillon (van blokjes)
    • 50 g boter
    • 1 eetl. olijfolie
    • 1 ui, gesnipperd
    • 1 teen knoflook, uitgeperst
    • 300 g arboriorijst
    • 1½ dl droge witte wijn
    • 225 g groene asperges
    • 1 kleine courgette
    • 125 g jonge tuinboontjes of diepvriessojabonen (toko)
    • artisjokkenharten (eventueel)
    • 2 eetl. fijngesneden peterselie of gesnipperde bieslook
    • 50 g Parmezaanse kaas of andere harde Italiaanse kaas, geschaafd

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verwarm de bouillon in een pannetje en houd hem tegen de kook. Verhit de boter met de olijfolie in een grote pan en schep hierin de ui en knoflook 4–5 min. om op matig vuur.
    2. Breek intussen de houtige uiteinden van 225 g groene asperges (of geschilde witte asperges) af en snijd de stengels in stukken.
    3. Strooi de rijst in de pan en schep hem met een houten pollepel door het uienmengsel, zodat de korrels goed met vet bedekt worden. Schenk de wijn erbij en roer tot deze bijna geheel is opgenomen. Schep een lepel bouillon in de pan, voeg de aspergestengels toe (hou de punten nog even apart) en roer regelmatig tot de bouillon is opgenomen.
    4. Schep telkens opnieuw een lepel bouillon in de pan en roer af en toe tot deze is opgenomen. Ga zo ca. 20 min. door, of tot de risotto zacht en romig is, maar voeg na 12 min. de aspergepunten toe, plus 1 kleine courgette, in dunne plakjes.
    5. Voeg tegelijk met de laatste schep bouillon 125 g jonge tuinboontjes of diepvriessojabonen (toko) toe. (Ontdooi diepvriessojabonen eerst door ze in een zeef te overgieten met kokendheet water.) Voeg indien gewenst ook artisjokkenharten toe (uit blik, afgespoeld en in vieren gesneden).
    6. Roer er de kruiden en wat zout en peper door. Serveer de risotto met Parmezaanse kaas of andere harde Italiaanse kaas.

    Asperges schillen, koken en bewaren

    Bekijk ons artikel over het schillen, koken en bewaren van witte asperges!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren