Pancettasaus met balsamicoazijn

    Pancettasaus met balsamicoazijn

    1keer bewaard
    13min


    Maak dit als eerste!

    Een smakelijke saus voor pasta, snel en gemakkelijk te bereiden.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 350 g linguine
    • 1 eetl. olijfolie
    • 125 g pancetta, bakbacon of mager spek
    • 1 eetl. balsamicoazijn
    • 125 g rucola
    • peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 8min  ›  Klaar in:13min 

    1. Kook 350 g linguine in een pan met licht gezouten, kokend water beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en vang hierbij 1 dl van het kookwater op.
    2. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een grote koekenpan en bak hierin 125 g pancetta, bakbacon of mager spek (in reepjes) knapperig.
    3. Blus af met 1 eetl. balsamicoazijn en roer met een spatel de aanzetsels op de bodem van de pan los.
    4. Schep de pasta om met de spekjes, het opgevangen kookwater en 125 g rucola. Strooi er flink veel peper over.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren