Aardappel-maïssoep

    Aardappel-maïssoep

    3keer bewaard
    15min


    Maak dit als eerste!

    Met slechts een aantal ingrediënten zet u in relatief weinig tijd een heerlijke, voedzame en oppeppende soep op tafel.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eetl. olijfolie
    • 1 gesnipperde ui
    • 300 g voorgekookte krielaardappeltjes
    • 350 g maïs (blik, afgespoeld)
    • 40 g boter
    • 3 dl bouillon
    • 1½ dl halfvolle melk
    • zout en peper
    • 85 g parmahamblokjes of gegrilde spekblokjes
    • zure room
    • gerookt paprikapoeder

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:15min 

    1. Verhit 2 eetl. olijfolie in een grote pan en bak hierin 1 gesnipperde ui ca. 5 min.
    2. Voeg 300 g voorgekookte krielaardappeltjes, 350 g maïs (blik, afgespoeld), 40 g boter, 3 dl bouillon (van blokje), 1½ dl halfvolle melk en wat zout en peper toe.
    3. Breng de soep aan de kook en laat hem afgedekt 5 min. pruttelen, of tot de krieltjes gaar zijn.
    4. Voeg 85 g parmahamblokjes of gegrilde spekblokjes toe. Leng de soep zo nodig aan met nog wat melk.
    5. Schep hem in kommen en garneer met een schepje zure room en wat gerookt paprikapoeder (verkrijgbaar bij de delicatessenwinkel).

    … kooktip

    Als u de maïs pureert in een keukenmachine wordt de soep smeuïger en kunt u de boter achterwege laten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren