Kikkererwtensoep met bacon

    Kikkererwtensoep met bacon

    2keer bewaard
    30min


    Maak dit als eerste!

    Met een blik kikkererwten maakt u in een handomdraai deze heerlijke, vullende (maaltijd)soep.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 gesnipperde ui
    • 4 plakjes magere bakbacon
    • 4 dl kippenbouillon
    • 3 dl gezeefde tomaten met kruiden
    • 400 g kikkererwten (blik, afgespoeld)
    • zout en peper
    • 1 theel. chilivlokken
    • 1 theel. uitgeperste knoflook (potje of tube)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Bak 1 gesnipperde ui met 4 plakjes magere bakbacon (zonder zwoerd en kleingesneden) 7-8 min. in een grote pan tot de uien licht kleuren en de bacon gaar is.
    2. Voeg 4 dl kippenbouillon (van blokje), 3 dl gezeefde tomaten met kruiden, 400 g kikkererwten (blik, afgespoeld) en wat zout en peper toe.
    3. Voeg naar wens 1 theel. chilivlokken en 1 theel. uitgeperste knoflook (potje of tube) toe. Laat de soep 10 min. koken en serveer hem met knapperig brood.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren