Kikkererwtensoep met bacon

    Kikkererwtensoep met bacon

    (0)
    30min


    Maak dit als eerste!

    Met een blik kikkererwten maakt u in een handomdraai deze heerlijke, vullende (maaltijd)soep.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 gesnipperde ui
    • 4 plakjes magere bakbacon
    • 4 dl kippenbouillon
    • 3 dl gezeefde tomaten met kruiden
    • 400 g kikkererwten (blik, afgespoeld)
    • zout en peper
    • 1 theel. chilivlokken
    • 1 theel. uitgeperste knoflook (potje of tube)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Bak 1 gesnipperde ui met 4 plakjes magere bakbacon (zonder zwoerd en kleingesneden) 7-8 min. in een grote pan tot de uien licht kleuren en de bacon gaar is.
    2. Voeg 4 dl kippenbouillon (van blokje), 3 dl gezeefde tomaten met kruiden, 400 g kikkererwten (blik, afgespoeld) en wat zout en peper toe.
    3. Voeg naar wens 1 theel. chilivlokken en 1 theel. uitgeperste knoflook (potje of tube) toe. Laat de soep 10 min. koken en serveer hem met knapperig brood.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren