Bananen-maanzaad muffins

    Bananen-maanzaad muffins

    7keer bewaard
    40min


    71 personen hebben dit gemaakt

    Gepureerde bananen en maanzaad in combinatie met volkorenmeel en tarwevlokken geven heerlijke, stevige muffins. Voor een lekker snel ontbijt of als tussendoortje voor de kinderen.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 150 gr volkorenmeel
    • 85 gr tarwevlokken
    • 50 gr tarwekiemen
    • 1 theelepel soda bicarbonaat (baksoda)
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 1/2 theelepel zout
    • 2 eieren
    • 4 eetlepels honing
    • 4 eetlepels plantaardige olie
    • 225 gr banaan, gepureerd
    • 110 ml halfvolle melk
    • 1 dessertlepel vers citroensap
    • 4-6 eetlepels maanzaad

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4. Een bakvorm voor muffins invetten of met papieren vormpjes vullen.
    2. In een grote kom volkorenmeel, tarwevlokken, tarwekiemen, soda bicarbonaat, bakpoeder en zout mengen.
    3. In een middelgrote kom eieren, honing en plantaardige olie opkloppen. Banaan, melk, citroensap en maanzaad erdoor roeren.
    4. Maak een kuiltje in het midden van het meelmengsel en giet daar de ei-banaanmix in. Grof mengen. Het beslag in de muffinvorm scheppen.
    5. 25-30 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot een cocktailprikker schoon uit het midden komt.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren