Romige ahorn saus met walnoten

    Een simpel en snel idee voor een overheerlijk dessert. Ijs geserveerd met een ahornsaus met walnoten.


    Maak dit als eerste!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 20 g boter
    • 100 g walnoten (grofgehakt)
    • 2 eetl. rum of cognac
    • 6 eetl. ahornsiroop
    • 1½ dl slagroom

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 3min  ›  Klaar in:8min 

    1. Laat 20 g boter smelten in een pannetje en voeg 100 g walnoten (grofgehakt) toe.
    2. Schep ze enkele tellen om op hoog vuur, draai het vuur lager en roer er 2 eetl. rum of cognac en 6 eetl. ahornsiroop door.
    3. Breng dit mengsel al roerend aan de kook en laat het in ca. 2 min. enigszins inkoken.
    4. Roer er 1½ dl slagroom door en neem de pan van het vuur.
    5. Schenk de saus over ijs (vanille-, chocolade- of mokka-ijs) en serveer dit direct.

    … of probeer dit

    Deze saus is ook erg lekker bij pannenkoeken, wafels, gestoomde pudding, rijstebrij of appels uit de oven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren