Romige ahorn saus met walnoten

    Romige ahorn saus met walnoten

    5keer bewaard
    8min


    Maak dit als eerste!

    Een simpel en snel idee voor een overheerlijk dessert. Ijs geserveerd met een ahornsaus met walnoten.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 20 g boter
    • 100 g walnoten (grofgehakt)
    • 2 eetl. rum of cognac
    • 6 eetl. ahornsiroop
    • 1½ dl slagroom

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 3min  ›  Klaar in:8min 

    1. Laat 20 g boter smelten in een pannetje en voeg 100 g walnoten (grofgehakt) toe.
    2. Schep ze enkele tellen om op hoog vuur, draai het vuur lager en roer er 2 eetl. rum of cognac en 6 eetl. ahornsiroop door.
    3. Breng dit mengsel al roerend aan de kook en laat het in ca. 2 min. enigszins inkoken.
    4. Roer er 1½ dl slagroom door en neem de pan van het vuur.
    5. Schenk de saus over ijs (vanille-, chocolade- of mokka-ijs) en serveer dit direct.

    … of probeer dit

    Deze saus is ook erg lekker bij pannenkoeken, wafels, gestoomde pudding, rijstebrij of appels uit de oven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren