Warme karamel saus

    Warme karamel saus

    11keer bewaard
    20min


    2 personen hebben dit gemaakt

    In de supermarkt worden allerlei soorten ijs van goede kwaliteit verkocht: met deze verrukkelijke karamelsaus vormt het een bijzonder dessert.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 40 g boter
    • 100 g lichtbruine basterdsuiker
    • 50 g golden syrup
    • 1¼ dl volle koffiemelk

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:20min 

    1. Laat in een pannetje op laag tot matig vuur 40 g boter smelten met 100 g lichtbruine basterdsuiker en 50 g golden syrup (pot).
    2. Roer af en toe tot de suiker volledig is opgelost. Breng de saus aan de kook en laat hem op laag vuur 5 min. pruttelen onder af en toe omroeren.
    3. Neem hem van het vuur en roer er 1¼ dl volle koffiemelk door. Verwarm de saus al roerend tot het kookpunt.
    4. Doe hem over in een hittebestendige (saus)kom en serveer hem direct: hij smaakt heerlijk bij vanille-ijs.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Loveyouu
    van
    0

    Kan inplaatsvan golden syrup ook gewone siroop? - 20 aug 2011

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren