Chinese pannenkoekjes met kip

    Chinese pannenkoekjes met kip

    6keer bewaard
    23min


    Maak dit als eerste!

    Gebraden kiprestjes vormen de basis van een lekkere en snelle maaltijd. Wat potjes of pakjes uit de voorraadkast, wat verse basisingrediënten en uw maaltijd staat in een handomdraai op tafel.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 eetl. olijfolie
    • 4 eetl. sojasaus
    • 4 eetl. droge sherry
    • ½ theel. Chinees vijfkruidenpoeder
    • 2 tenen knoflook
    • 1 eetl. suiker
    • 300 g gare kip
    • 1 bosje bosuitjes
    • 1 komkommer
    • ½ Chinese kool
    • 2 pakken Chinese pannenkoekjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 8min  ›  Klaar in:23min 

    1. Verwarm in een kleine koekenpan 1 eetl. olijfolie met 4 eetl. sojasaus en 4 eetl. droge sherry op laag vuur.
    2. Voeg ½ theel. Chinees vijfkruidenpoeder, 2 uitgeperste tenen knoflook en 1 eetl. suiker toe en roer tot de suiker is opgelost. Breng het mengsel aan de kook en laat het 1 min. pruttelen.
    3. Snijd 300 g gare kip in dunne reepjes en schep ze 3-4 min. om met het mengsel in de pan, zodat ze een beetje kleverig en door en door warm worden.
    4. Snipper 1 bosje bosuitjes en snijd 1 komkommer in schijfjes. Schik deze samen met ½ Chinese kool (in dunne reepjes) op een schaal.
    5. Verwarm 2 pakken Chinese pannenkoekjes (van de afhaal-Chinees of toko) volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    6. Serveer de kipreepjes met de rauwkost en pannenkoekjes. Ieder belegt zelf zijn pannenkoekjes met kip en rauwkost en rolt ze op.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren