Gevulde paprika's met kip en couscous

    Gevulde paprika's met kip en couscous

    6keer bewaard
    25min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Met couscous en kip gevulde paprika's uit de oven.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 150 g couscous
    • 2 eetl. krenten
    • 1 gesnipperde teen knoflook
    • 4 rode of groene paprika's
    • 250 g gare kip (in blokjes)
    • 1 eetl. fijngesneden oregano
    • zout en peper
    • 100 g verkruimelde feta

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Doe 150 g couscous, 2 eetl. krenten en 1 gesnipperde teen knoflook in een kom en overgiet ze met 3 dl kokendhete bouillon (van blokje). Laat dit afgedekt wellen.
    2. Snijd intussen 4 rode of groene paprika's doormidden en blancheer ze 5 min. in een pan met kokend water. Laat ze goed uitlekken en schik ze op een bakplaat, met de openingen naar boven.
    3. Roer 250 g gare kip (in blokjes), 1 eetl. fijngesneden oregano en wat zout en peper door de couscous. Vul de halve paprika's met het couscousmengsel en verdeel er 100 g verkruimelde feta over.
    4. Gril de paprika's 10 min. onder een matig hete grill, of tot ze door en door heet zijn en mooi kleuren. Serveer ze met een salade.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren