Kerriekalkoen met rijst en gemengde groenten

    Met een restje kalkoen zet je met wat verse ingrediënten en rijst in een handomdraai een heerlijke maaltijd op tafel.


    Maak dit als eerste!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 200 g langkorrelige rijst
    • 350 g Mexicaanse groentemelange
    • 4 gesnipperde bosuitjes
    • 100 g zachte, voorgeweekte abrikozen
    • 1 dl mayonaise
    • 1 dl yoghurt
    • 1-2 theel. currypasta
    • 300 g gare kalkoen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Kook in een grote pan 200 g langkorrelige rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg halverwege de kooktijd 350 g Mexicaanse groentemelange (diepvries of blik) toe en kook of verwarm deze mee volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af.
    2. Vermeng intussen 4 gesnipperde bosuitjes en 100 g zachte, voorgeweekte abrikozen (kleingesneden) met 1 dl mayonaise en 1 dl yoghurt. Breng deze dressing op smaak met zout, peper en 1-2 theel. currypasta (zo scherp als u zelf wilt). Schep er 300 g gare kalkoen (in blokjes) door.
    3. Schep het kalkoenmengsel door het rijstmengsel en verwarm het 2-3 min. op zeer laag vuur, onder voortdurend omscheppen, zodat de kalkoen kan doorwarmen. Serveer direct.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 5 collecties