Aardappel ovenschotel met camembert

    Aardappel ovenschotel met camembert

    8keer bewaard
    30min


    Maak dit als eerste!

    Dit bistrogerecht, geïnspireerd op tartiflette uit de Franse Savoye, is gemaakt met krielaardappeltjes en wordt geserveerd met augurkjes, radijsjes en een frisse groene salade.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 750 g schoongeboende krielaardappeltjes
    • 4 plakjes bakbacon of rugspek, zonder zwoerd
    • 4 bosuitjes, in dunne ringetjes
    • ½ camembert, Reblochon de Savoie of raclette (250 g)
    • 1 dl slankroom

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verwarm de oven voor op 230 °C (hetelucht 210 °C). Kook de krielaardappeltjes beetgaar in een pan met licht gezouten, kokend water, giet ze af en doe ze over in een ingevette, ondiepe ovenschaal.
    2. Knip intussen met een keukenschaar de bacon of het spek in dunne reepjes. Doe ze in een koude koekenpan met antiaanbaklaag en bak ze 1 min. op hoog vuur tot ze knapperig zijn. Schep ze met een schuimspaan op een bord en voeg hieraan de bosuitjes toe.
    3. Snijd het halve kaasje horizontaal doormidden, zodat u 2 halvemaantjes krijgt (verwijder van raclette eerst de harde korst). Kerf de witte korst kruislings in, zodat de kaas gemakkelijker smelt.
    4. Strooi de spekjes, bosuitjes en flink wat peper over de aardappeltjes. Schenk de room erover uit. Leg de 2 stukken kaas erop, met de korst naar boven. Zet de ovenschotel 7-10 min. in de oven, of tot de kaas gesmolten en door en door heet is. Serveer hem direct.

    Variaties

    • Vervang het spek door schijfjes salami, rauwe of gekookte ham of worst. * • Vervang het spek door 125 g kleine champignons of oosterse paddenstoelen, in plakjes gesneden en gebakken in 1 eetl. olie. * • Vervang de aardappeltjes door 750 g gekookte bieten (niet op azijn), gepeld en in schijfjes gesneden. Schik ze in een ingevette ovenschaal, bestrooi ze met ham- of spekblokjes, schenk de room erover en dek dit af met 250 g blauwe brie, in plakjes. Bak dit zoals aangegeven in het basisrecept.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren