Aardappel-haringsalade

Aardappel-haringsalade

2keer bewaard
28min


2 personen hebben dit gemaakt

Aardappelsalade is snel klaar als u gehalveerde krielaardappeltjes gebruikt. Schep ze terwijl ze nog warm zijn om met een romige mosterddressing en verdeel er stukken rolmops en reepjes salami over.

Lidy Nooij

Ingrediënten
Porties: 4 

 • 700 g krielaardappeltjes, schoongeboend
 • 2 theel. Dijonmosterd
 • 4 eetl. mayonaise
 • 4 eetl. yoghurt
 • 4 bosuitjes, gesnipperd
 • 2 grote augurken, kleingesneden
 • 260 g rolmops of zure haring (pot), uitgelekt, in stukken
 • 4 plakjes salami (ca. 20 g), in dunne reepjes geknipt

Voeg toe aan boodschappenlijst
Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
Bekijk boodschappenlijst

Bereidingswijze
Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 8min  ›  Klaar in:28min 

 1. Doe de aardappeltjes in een pan en overgiet ze krap met kokendheet water. Leg het deksel schuin op de pan en breng de aardappeltjes aan de kook. Draai het vuur wat lager en kook de aardappeltjes 7-8 min., of tot ze beetgaar zijn. Giet ze af en laat ze 5 min. afkoelen.
 2. Maak de dressing terwijl u de aardappeltjes kookt. Doe hiervoor de mosterd en 1 eetl. mayonaise in een schaal en roer ze door elkaar. Roer de rest van de mayonaise en de yoghurt erdoor. Houd ca. 1 eetl. gesnipperde bosuitjes en augurken apart ter garnering en roer de rest door het mayonaisemengsel. Voeg de warme aardappeltjes toe aan de schaal en schep ze om, zodat ze goed met de dressing bedekt zijn.
 3. Verdeel de stukken rolmops of zure haring en de reepjes salami over de salade. Serveer er eventueel extra rolmops en salami bij. Strooi de resterende gesnipperde bosuitjes en augurken over de salade, maal er wat peper over en serveer hem.

Variatie … ander idee

Vervang de rolmops en salami door 45 g gemarineerde ansjovis (uitgelekt) en 6 groene olijven (kleingesneden).

Aardappelsalade met kip en amandelen

Vervang voor de dressing de mosterd door 1 eetl. milde currypasta en 1 eetl. gladde mangochutney en voeg nog 1 eetl. yoghurt extra toe. Vervang de rolmops en salami door 250 g gare koude kip en schep deze in stap 2 door de salade. Strooi er vlak voor het serveren 25 g geroosterd amandelschaafsel over.

… werk vooruit

Deze salade kunt u ook koud serveren. Bereid hem tot 12 uur van tevoren, dek hem af met plasticfolie en bewaar hem tot gebruik in de koelkast. Neem hem bij voorkeur een halfuur voor het serveren uit de koelkast.

Recent bekeken

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren