Aardappelsalade met lamsvlees en zongedroogde tomaatjes

    Aardappelsalade met lamsvlees en zongedroogde tomaatjes

    4keer bewaard
    30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Deze lauwwarme salade met zijn uitgesproken smaken is snel klaar en vormt een maaltijd op zichzelf. Schep de ingrediënten terwijl ze nog warm zijn om met de salade, dan nemen ze de aroma's van de munt, balsamicoazijn en mosterd goed op.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 stukken lamsbiefstuk, ca. 125 g per stuk
    • beetje olijfolie
    • 700 g schoongeboende krielaardappeltjes, gehalveerd
    • 350 g sperziebonen, in stukjes van 3-4 cm
    • 5 bosuitjes, gesnipperd
    • 55 g zachte, zongedroogde tomaatjes, kleingesneden
    • 2 eetl. fijngesneden munt, plus wat extra ter garnering
    • 5 eetl. extra vergine olijfolie
    • 1 eetl. balsamicoazijn
    • 1 eetl. citroensap
    • 1 theel. Dijonmosterd
    • 1 theel. vloeibare honing

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Bestrijk de lamsbiefstukken licht met olie en bestrooi ze met wat zout en peper. Bak ze 5-8 min., afhankelijk van de dikte: zorg dat ze vanbinnen rosé blijven. Keer ze halverwege. Neem de lamsbiefstukken van het vuur, dek ze losjes af met aluminiumfolie en laat ze 5 min. rusten.
    2. Kook terwijl u het vlees bakt de aardappeltjes in ca. 10-12 min. beetgaar in licht gezouten, kokend water. Voeg 4 min. voor het einde van de kooktijd de sperziebonen toe.
    3. Giet de aardappelen en sperziebonen af en doe ze in een grote schaal. Voeg de bosuitjes en zongedroogde tomaatjes toe. Snijd de lamsbiefstukken in plakjes en voeg ze toe. Vang de uitgelopen sappen op.
    4. Doe de munt, olijfolie en azijn in een potje met schroefdeksel en voeg het citroensap, de mosterd en honing toe. Schud alles goed door elkaar. Voeg de vleessappen toe. Schenk de dressing over de salade uit en schep deze losjes om. Strooi er nog wat munt over en serveer hem lauwwarm.

    Variatie

    Vervang de aardappeltjes door 350 g pasta, bijvoorbeeld penne of fusilli, bereid volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep ze terwijl ze nog warm zijn om met de dressing.

    Extra lekker

    Rooster 2 eetl. zonnebloempitten 1-2 min. onder af en toe omschudden goudbruin in een droge koekenpan. Bestrooi de salade ermee.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren