Aardappel-schelvisschotel met kaas

    Aardappel-schelvisschotel met kaas

    2keer bewaard
    55min


    Maak dit als eerste!

    Dit is een bijzonder gemakkelijk gerecht van gerookte schelvis onder een knapperig laagje aardappelschijfjes met kaas. Gebruik bij voorkeur schelvisfilets zonder kleurstoffen: deze zijn niet donkerbruin maar licht goudachtig. Doperwten en prei leveren extra vitaminen, mineralen en voedingsvezels.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 600 g krielaardappeltjes, schoongeboend
    • 500 g gerookte schelvisfilet, zonder vel
    • 1 eetl. bieslook, fijngesneden
    • 1½ dl hete visbouillon
    • 200 g versgedopte of diepvriesdoperwten
    • 4 kleine preien (totaal ca. 200 g), in dunne ringen
    • 50 g pittige kaas, geraspt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 35min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:55min 

    1. Verwarm de oven voor op 190°C. Doe de aardappeltjes in een pan, overgiet ze met kokendheet water en breng dit opnieuw aan de kook. Draai het vuur laag en kook de aardappeltjes ca. 10 min. Giet ze af.
    2. Knip de visfilets met een keukenschaar in flinke stukken en schik deze in een ingevette, ondiepe ovenschaal. Strooi er de bieslook en wat versgemalen zwarte peper over. Schenk de hete bouillon erbij en verdeel de doperwten en preiringetjes erover.
    3. Snijd de aardappeltjes in dunne plakjes en schik deze in een gelijkmatige laag over de vis en groenten. Strooi er nog wat versgemalen peper over. (Zout is niet nodig, aangezien de vis al vrij zout is.) Leg een deksel op de schaal of dek hem af met een ingevet stuk aluminiumfolie, en plaats de schaal 30 min. in de oven.
    4. Neem de schaal uit de oven. Verzet de oven naar 230°C. Strooi de kaas over de aardappelschijfjes en plaats de schaal nog 5-10 min. in de oven, tot het bovenlaagje goudgeel en knapperig is. Serveer direct.

    kokstip

    • Wilt u dit gerecht vooraf bereiden, gebruik dan koude bouillon en stel het gerecht samen zoals aangegeven. U kunt het afgedekt 12 uur in de koelkast bewaren. De oventijd is dan 5 min. langer.

    variatie

    • In plaats van gerookte schelvis kunt u ook verse schelvisfilet gebruiken (of half om half gerookte en verse schelvisfilet); of neem verse zalmfilet als alternatief.

    INFO

    100 g groente & fruit * 318 kcal. * vooraf bereiden

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren