Abrikozen-amandeldessert

    Abrikozen-amandeldessert

    4keer bewaard
    45min


    Maak dit als eerste!

    Voor een snel besluit van een doordeweekse maaltijd maakt u dit dessert van abrikozen en een romig marsepeinmengsel op een bodem van knapperige Italiaanse biscotti: supermakkelijk, pijlsnel klaar en ronduit verrukkelijk.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 120 g biscotti, liefst met stukjes amandel en chocolade
    • 3 eetl. medium sherry
    • dun afgeraspte schil en sap van 1 citroen
    • 200 g ricotta
    • 100 g marsepein, grof geraspt
    • 425 g halve abrikozen uit blik, uitgelekt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Besprenkel de biscotti: Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Leg een vel bakpapier op de bakplaat en schik hierop de biscotti. Leg ze op hun platte kant, dicht tegen elkaar. Vermeng de sherry met het citroensap en besprenkel hiermee de biscotti met behulp van een theelepel. Laat het mengsel even intrekken.
    2. Breng de amandellaag aan: Vermeng de ricotta met de citroenschil en twee derde van de marsepein. Breng dit mengsel voorzichtig op de koekjeslaag aan en spreid het uit (wat dikker in het midden en wat dunner langs de randen), zonder de koekjes te verschuiven. Zorg dat de koekjes er volledig mee bedekt zijn.
    3. Breng de abrikozen aan: Schik de halve abrikozen op het ricottamengsel, met de snijvlakken naar boven, en strooi de resterende marsepein erover. Zet het dessert 25-30 sec. onder de grill: dat is voldoende om de marsepein te laten kleuren. Snijd het dessert voorzichtig in plakken en serveer het.

    Variaties

    • Vervang de sherry door sinaasappelsap. • Gebruik in plaats van abrikozen perzikpartjes, halve ananasschijven of mandarijnenpartjes uit blik.

    … werk vooruit

    Na het grillen in stap 3 kunt u dit dessert laten afkoelen en tot gebruik in de koelkast bewaren. U kunt het enkele uren of zelfs de avond van tevoren bereiden: de smaak wordt er zelfs beter van.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren