Ahorn-room bakjes

    Ahorn-room bakjes

    4keer bewaard
    17min


    Maak dit als eerste!

    Een stijlvol dessert, dat luchtiger is dan vla en romiger dan soufflé; onder de vederlichte bovenlaag bevindt zich als verrassing een laagje rijke ahornsiroop.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 6 eetl. ahornsiroop
    • 30 g maïzena
    • 2 eieren, gesplitst
    • dun afgeraspte schil van 1 citroen
    • 1¾ dl kookroom

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 7min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:17min 

    1. Prepareer de soufflébakjes: Verwarm de oven voor op 230 °C (hetelucht 210 °C). Zet 4 soufflébakjes op een bakplaat en schenk in elk bakje 1 eetl. ahornsiroop. (Vet de bakjes niet in.)
    2. Vermeng de eierdooiers met de room: Doe de maïzena in een kom. Voeg de eierdooiers, de rest van de ahornsiroop en de afgeraspte citroenschil toe. Roer de eierdooiers door de maïzena, zodat u een glad mengsel krijgt. Roer er geleidelijk de room door.
    3. Klop het eiwit op: Doe de eiwitten in een schone en droge kom en klop ze met een elektrische mixer tot stijve maar niet droge pieken. Vouw ze met een grote, metalen lepel voorzichtig door het roommengsel, waarbij u zo weinig mogelijk lucht laat ontsnappen.
    4. Bak de desserts: Verdeel het roommengsel over de soufflébakjes en bak ze ca. 10 min., of tot de inhoud mooi gerezen is, licht kleurt en net gestold is. Zet de bakjes op borden (die u al hebt klaargezet) en serveer ze direct.

    Eieren splitsen

    In deze video laten we je 4 methodes zien hoe je gemakkelijk eieren kunt splitsen.

    Variaties

    • Vervang de kookroom door 1½ dl slagroom. • Gebruik in plaats van ahornsiroop 1 opgehoopte eetl. jam (bijvoorbeeld kersen- of pruimenjam) per soufflébakje en voeg 1 eetl. fijne kristalsuiker en 1 theel. vanille-essence toe aan het roommengsel.

    Ahorn-room met frambozen … ander idee

    Doe 225 g diepvriesframbozen in een ovenschaal of souffléschaal van ca. 1 l inhoud. Besprenkel ze met 4 eetl. ahornsiroop. Breng hierop het roommengsel aan en zet de schaal ca. 20 min. in een op 220 °C (hetelucht 200 °C) voorverwarmde oven, of tot de frambozen warm zijn en de roomlaag mooi uitgerezen is en licht kleurt.

    … winkeltip

    Ongezoete kookroom en koksroom zijn heel geschikt voor dit recept. Ze bevatten ca. 20 procent vet. De smaak van kookroom en koksroom is ietsjes anders dan die van verse room. U kunt ook koffieroom gebruiken, maar geen koffiemelk: dat bevat te weinig vet.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren