Ananas beignets met sesamzaad

    Ananas beignets met sesamzaad

    3keer bewaard
    7min


    Maak dit als eerste!

    Knapperig en krokant vanbuiten, zacht en sappig vanbinnen: deze vruchtenbeignets vallen zeker in de smaak bij kinderen en vormen het perfecte besluit van een oosterse maaltijd.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 ananasringen op lichte siroop (blik, ca. 225 g)
    • 2 eetl. fijne kristalsuiker
    • 2 eetl. geroosterd sesamzaad
    • 80 g zelfrijzend bakmeel
    • zonnebloemolie om in te frituren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 2min  ›  Klaar in:7min 

    1. Prepareer de ananasringen: Laat de ananasringen uitlekken in een zeef boven een maatbeker en vang hierin de siroop op. Leg een dubbel vel keukenpapier op een bord en laat de ananasringen hierop verder uitlekken. Dep ze droog met nog wat keukenpapier.
    2. Maak het sesam-suikermengsel: Vermeng op een plat bord de suiker met het sesamzaad en zet dit op uw aanrecht klaar.
    3. Maak het beslag: Leng de opgevangen ananassiroop zo nodig met water aan tot 1 dl. Doe het zelfrijzend bakmeel in een kom, maak een kuiltje in het midden en schenk hierin ongeveer de helft van de siroop. Meng er geleidelijk het meel door, zodat u een dik beslag krijgt. Voeg zo nodig nog wat siroop toe en klop het beslag goed, zodat zich geen klontjes vormen. Meng er dan de rest van de siroop door, zodat u een dik en glad beslag krijgt.
    4. Verhit de olie: Schenk ca. 1 cm zonnebloemolie in een koekenpan en verhit deze. De olie dient zo heet te zijn dat 1 theel. beslag hierin meteen begint te sissen, komt bovendrijven en in 30 sec. goudbruin kleurt. Schep het deegballetje met een schuimspaan uit de pan, anders verbrandt het.
    5. Bak de ananasringen: Doop een ananasring in het beslag en wentel hem hierin met behulp van een lepel en vork, zodat hij rondom goed met beslag bedekt is. Laat de ananasring voorzichtig in de hete olie glijden. Frituur hem 30-60 sec. en keer hem zodra de onderkant knapperig is en luchtbelletjes vertoont. Frituur hem eventueel nog wat langer om hem gelijkmatig bruin te krijgen. Frituur 2 beignets tegelijk (of meteen 4 tegelijk, als uw koekenpan groot genoeg is).
    6. Breng het sesam-suikerlaagje aan: Schep de beignets met een schuimspaan of spatel uit de pan, wentel ze door het sesam-suikerlaagje en serveer ze direct.

    Variaties

    • In plaats van ananasringen kunt u ook andere vruchten uit blik gebruiken, bijvoorbeeld halve perziken. • Of gebruik verse vruchten en maak het beslag met appel- of sinaasappelsap. Neem bijvoorbeeld 4 bananen (in de lengte gehalveerd), 3 handappels (geschild, uitgeboord, in ringen gesneden) of 2 nectarines (gehalveerd, ontpit; leg ze met de bolle kant omlaag in de pan).

    Bessenbeignets … ander idee

    Laat het sesam-suikerlaagje achterwege. Maak de halve hoeveelheid beslag met 40 g zelfrijzend bakmeel en ½ dl appelsap (dus zonder siroop). Voeg 200 g blauwe bessen toe aan het beslag en schep dit heel losjes om. Schep lepels beslag in de olie, zoals in stap 4 en 5, en frituur de beignets tot ze mooi gerezen, goudbruin en knapperig zijn. Sprenkel er een beetje honing over.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren