Misosoep met noedels

    Misosoep met noedels

    2keer bewaard
    20min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Met miso maakt u razendsnel een voedzame basis voor een lichte Japanse bouillon met tahoe, paddenstoelen en waterkers. Serveer er brood bij.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 × 18 g zakjes misosoeppoeder
    • 9 dl kokendheet water
    • 175 g champignons, in plakjes
    • 6 bosuitjes, in ringetjes
    • 125 g rijstnoedels (mihoen)
    • 90 g waterkers, inclusief steeltjes, kleingesneden
    • 175 g tahoe, in kleine blokjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Maak de misosoepbasis: Laat het misopoeder oplossen in het hete water in een pan. Breng de soep aan de kook en voeg de champignons en bosuitjes toe.
    2. Voeg de noedels toe: Kook de soep afgedekt 2-3 min. Roer de noedels erdoor en laat de soep vervolgens nog 4 min. koken op laag vuur.
    3. Voeg de tahoe toe: Roer de waterkers en tahoe door de soep en breng hem opnieuw aan de kook. Voeg zo nodig nog wat zout en peper toe en serveer de soep direct.

    Variaties

    • Gebruik in plaats van misosoep 4 dl runderconsommé (blik), aangelengd met 5 dl kokendheet water (of gebruik 8-9 dl runderconsommé). • Gebruik gerookte tahoe in plaats van gewone.

    … nog sneller

    Deze soep is nog sneller klaar met 400 g voorgesneden (roerbak)groenten. Voeg ze in stap 1 toe aan de hete miso, in plaats van de champignons en bosuitjes. Laat de soep zachtjes koken tot de groenten halfgaar zijn, voeg de noedels toe en verwarm de soep dan nog 4 min. Laat de waterkers achterwege.

    … in de winkel

    Zakjes misopoeder zijn verkrijgbaar in natuurvoedingswinkels en toko's. Hier kunt u ook potten met verse miso krijgen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren