Biefstuk met Italiaanse saus

    Biefstuk met Italiaanse saus

    5keer bewaard
    30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Malse biefstuk is snel klaar en erg lekker met tomatensaus, op smaak gebracht met wijn, knoflook, olijven en kappertjes. Serveer hierbij tagliatelle en een groene salade met reepjes groene paprika.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 entrecotes, bijgesneden, ca. 125 g per stuk
    • 2 eetl. olijfolie
    • 1 ui, gesnipperd
    • 2 tenen knoflook, uitgeperst
    • 400 g tomaten uit blik, kleingesneden
    • 1 dl witte of rode wijn
    • 300 g tagliatelle
    • 1 eetl. kappertjes, afgespoeld en uitgelekt
    • 12 ontpitte groene of zwarte olijven, gehalveerd
    • 2 eetl. basilicum, in flinters, plus wat extra blaadjes ter garnering (indien gewenst)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Bak het vlees: Wrijf de entrecotes aan beide kanten in met 1 eetl. olijfolie en wat peper. Verhit een grote koekenpan op hoog vuur en bak de entrecotes (zo nodig met 2 tegelijk) tot ze naar wens zijn: aan elke kant ca. 2½ min. (voor rood), 4 min. (voor rosé) of 7 min. (doorbakken). Schep ze met een schuimspaan op een schaal en houd ze warm.
    2. Maak de saus: Voeg de resterende olie toe aan de pan en bak hierin de ui en knoflook 5 min. Schep er de tomaten en wijn door. Laat de saus 5-10 min. pruttelen, onder af en toe omscheppen, zodat de tomaten stuk koken.
    3. Kook de pasta: Kook terwijl de saus op staat de pasta beetgaar in een pan met licht gezouten, kokend water, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af. Roer de kappertjes, olijven, basilicum en wat zout en peper door de saus.
    4. Voeg het vlees toe aan de saus: Leg de entrecotes op de saus, schep deze er een beetje overheen en laat het vlees door en door warm worden. Verdeel de pasta over 4 borden en strooi er indien gewenst wat basilicumblaadjes over. Serveer de entrecotes en schep de saus erover.

    Variaties

    • Vervang de kleingesneden tomaten door 400 g grove tomatenpassata. • Serveer voor een vegetarische versie plakjes halloumi met deze saus. Reken 2 plakjes per persoon, bestrijk ze met olie en gril ze (onder de grill of in een geribbelde grillpan) tot ze mooi kleuren. • Voeg na het bakken van de ui en knoflook 200 g champignons (in plakjes) toe aan de saus. Laat indien gewenst de kappertjes en olijven achterwege.

    Kooktips

    Vlees krijgt een extra rijke uitstraling als u het voor het bakken inwrijft met een speciaal specerijenmengsel. Vermeng de benodigde ingrediënten en wrijf het vlees tot 30 min. voor het bakken hiermee in. Probeer bijvoorbeeld de volgende melanges: * • Aziatisch: vermeng ½ theel. zout, ½ theel. suiker, 2 theel. garam masala, 1 theel. chilivlokken en 1 uitgeperste teen knoflook. * • Cajun: vermeng 1 theel. paprikapoeder, 2 theel. grofgemalen zwarte peperkorrels, ½ theel. grof zeezout, 1 uitgeperste teen knoflook, de dun afgeraspte schil van 1 citroen, 2 theel. gedroogde salie en een snufje cayennepeper.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren