Biefstuk met puttanescasaus

    Biefstuk met puttanescasaus

    5keer bewaard
    25min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Dit is een supersnel recept voor lendenbiefstuk. De stevige tomatensaus, die wordt opgepept met ansjovis en kappertjes, wordt in dezelfde pan bereid. Met knapperig stokbrood en een frisse salade erbij creëert u een gemakkelijke en overheerlijke maaltijd.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 25 g ansjovis op olie, uitgelekt
    • 2 eetl. halfvolle melk
    • 2 eetl. olijfolie
    • 1 rode ui, grofgesnipperd
    • 2 tenen knoflook, uitgeperst
    • 1 rode chilipeper, zaadjes verwijderd, fijngesneden
    • 350 g kerstomaatjes, gehalveerd
    • 2 eetl. kappertjes, afgespoeld
    • 1 theel. gedroogde oregano
    • 4 magere lendenbiefstukken, elk ca. 115 g

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. Leg de ansjovis op een bordje en sprenkel de melk erover. Laat dit enkele minuten intrekken terwijl u de saus bereidt. (Door de visjes in melk te weken, smaken ze wat minder zout.)
    2. Verhit 1 eetl. van de olijfolie in een grote, geribbelde grillpan van gietijzer. Bak hierin de ui 3-4 min. op matig vuur.
    3. Voeg de knoflook en chilipeper toe. Voeg de tomaatjes, kappertjes en oregano toe. Neem de ansjovis uit de melk, snijd de visfiletjes klein en voeg ze toe aan de saus. Laat deze onder af en toe roeren 5 min. pruttelen, tot de tomaatjes precies gaar zijn. Schep de saus in een kom en houd hem warm terwijl u de biefstukken grilt.
    4. Spoel de pan om en verhit hem opnieuw. Bestrijk de biefstukken aan beide kanten licht met de resterende eetlepel olie en bestrooi ze met wat versgemalen zwarte peper. Leg ze in de hete pan en gril ze aan elke kant 2-3 min., als u ze binnenin graag rood wilt (of 4-6 min. per kant voor rosé).
    5. Schep de saus over het vlees in de pan en warm goed door. Serveer direct.

    variaties

    • Deze saus is ook erg lekker bij gebakken kipfilets of witvisfilets, zoals kabeljauw of schelvis. * • Voor een vegetarische versie laat u de ansjovis in de saus achterwege en serveert u de saus bij pasta of gnocchi met geraspte kaas.

    INFO

    237 kcal. * 125 g groente & fruit

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren