Biryani met gemengde groenten

    Biryani met gemengde groenten

    4keer bewaard
    35min


    Maak dit als eerste!

    Een vegetarisch groentefestijn van saffraangele basmatirijst en kruidige groenten. Serveer er muntraita bij of een eenvoudige maar smakelijke komkommersalade met munt.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 3 eetl. plantaardige olie
    • 1 ui, in dunne ringen
    • 50 g rozijnen
    • 1 kaneelstokje, doormidden gebroken
    • 8 zwarte peperkorrels
    • 6 kruidnagels
    • 6 groene kardemompeulen, alleen het zaad
    • 1 eetl. korianderzaad, licht gekneusd
    • 2 theel. komijnpoeder
    • 1/2 theel. cayennepeper
    • 4 tenen knoflook, geperst
    • 200 g nieuwe aardappeltjes, schoongeboend, in blokjes van 2 cm
    • 1 wortel, geschrapt, in plakjes
    • 150 g sperziebonen of haricots verts, getrimd en in stukjes
    • 1 courgette, in plakjes
    • 150 g diepvrieserwten
    • 2 dl Griekse yoghurt
    • 300 g basmatirijst, afgespoeld
    • snufje saffraan

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verhit 1 eetl. van de olie in een braadpan of diepe koekenpan. Fruit de uienringen 12-15 min. op matig vuur, onder af en toe omscheppen, tot ze een mooie kleur hebben. Doe ze over op een bord. Schep in dezelfde pan de rozijnen 30 sec. om. Doe ze bij de uien op het bord.
    2. Kneus de kaneel, peperkorrels, kruidnagels, kardemom en het korianderzaad in een vijzel. Verhit de resterende 2 eetl. olie in de pan en bak het kruidenmengsel 1 min. Draai het vuur laag. Voeg vervolgens de komijn, cayennepeper en knoflook toe en bak nog eens 30-60 sec. zodat de aroma's vrijkomen.
    3. Schep de aardappelen en groenten (maar niet de gebakken uien) erbij. Roer er de yoghurt en 4 eetl. water door. Laat dit afgedekt 12 min. zachtjes koken, nog steeds op laag vuur.
    4. Doe ondertussen de rijst met de saffraan, 5½ dl water en een snufje zout in een pan en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat de rijst afgedekt 10 min. koken tot hij halfgaar is en al het vocht is opgenomen.
    5. Schep de rijst op de groenten. Laat de biryani afgedekt pruttelen tot de rijst en groenten gaar zijn. Dit duurt ca. 10-15 min. Als u een ovenbestendige braadpan gebruikt, kunt u de biryani ook afgedekt 20-30 min. in een op 180°C voorverwarmde oven gaar laten worden; of schep de rijst met kip en groenten in laagjes in een ovenschaal en dek deze af met aluminiumfolie.
    6. Schep de uien en rozijnen over de biryani. Garneer met het amandelschaafsel, de plukjes koriander en de partjes ei. Serveer direct.

    GARNEREN MET

    1 eetl. geroosterd amandelschaafsel, koriander, 3 hardgekookte eieren (partjes)

    INFO

    413 kcal. * 140 g groente & fruit

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren