Blini's met gerookte zalm

    Blini's met gerookte zalm

    13keer bewaard
    25min


    9 personen hebben dit gemaakt

    Deze snelle, elegante pannenkoekjes, op smaak gebracht met bosuitjes en dille, worden belegd met crème fraîche en vis. Een frisse salsa past er perfect bij.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 3 dl halfvolle melk
    • 1¾ dl magere crème fraîche
    • 1 theel. citroensap
    • 2 eieren
    • 4 bosuitjes, kleingesneden
    • 2 flinke takjes dille
    • 250 g zelfrijzend bakmeel
    • 125 g zalmsnippers, in dunne reepjes
    • zonnebloemolie of lichte olijfolie
    • 1 potje (imitatie)kaviaar van ca. 50 g (indien gewenst)
    • plukjes dille of gesnipperde bieslook ter garnering

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Maak het beslag Meet de melk af in een grote maatbeker en klop er met een vork 2 eetl. crème fraîche en het citroensap door. Schenk de helft van dit mengsel in een blender. Breek hierboven de eieren en voeg de bosuitjes toe. Mix dit 1 min. Voeg de dille en het zelfrijzend bakmeel toe en mix nog 1 min., of tot u een vrij glad beslag met stipjes bosui en dille hebt. Voeg het resterende melkmengsel toe en mix opnieuw. Roer er 50 g zalmsnippers door en voeg wat peper toe.
    2. Bak de blini's Verwarm de oven voor op 150 °C (hetelucht 130 °C). Verhit een zware koekenpan met antiaanbaklaag tot deze matig heet is, voeg wat olie toe en laat deze over de bodem van de pan vloeien. Schep met 2 eetlepels beslag telkens een pannenkoekje van ca. 9 cm doorsnee in de pan. Vorm op deze manier 3 of 4 pannenkoekjes tegelijk (afhankelijk van het formaat van de pan), met voldoende tussenruimte. Bak ze ca. 1 min., of tot zich luchtbelletjes vormen op het oppervlak en de bovenkant droog is. Keer ze met een spatel en bak ze nog 1 min. Schep ze uit de pan en houd ze warm op een bakplaat in de oven terwijl u er nog meer bakt. Bak zo ca. 18 blini's.
    3. Serveer de blini's Schep midden op elke blini 1 opgehoopte theel. crème fraîche en verdeel hierover de resterende zalmreepjes, de (imitatie)kaviaar (als u die gebruikt) en de dille of bieslook. Schik ze op een grote, voorverwarmde schaal of op 6 borden en serveer ze.

    Serveeridee

    Voor de salsa schept u in een kom 2 rijpe avocado's (in blokjes) om met het sap van 1 kleine limoen. Voeg ½ komkommer (in kleine blokjes), 3 eetl. fijngesneden vers korianderblad en een fijngesneden rode Spaanse peper of een snufje mild chilipoeder toe, of naar smaak.

    Variaties

    • Vervang de gerookte zalm door ontvelde en in vlokken verdeelde makreelfilets en voeg een beetje milde mierikswortelsaus toe aan de crème fraîche voor het beleg; garneer met waterkers. * • Vervang de bosuitjes, dille en zalm door 1 wortel, 1 courgette (beide grofgeraspt) en 75 g gruyère. Gebruik slechts 2½ dl melk. Serveer de blini's met Griekse yoghurt en een salade van schijfjes tomaat en rode uienringen.

    Kikkererwtenpannenkoekjes met maïs … ander idee

    Mix in een blender 175 g kikkererwtenmeel (besan), 125 g fijn maïsmeel, 4 theel. bakpoeder, 1 theel. kerriepoeder, ½ theel. zout en ½ theel. fijne kristalsuiker. Roer 75 g maïs (afgespoeld) door het beslag. Bak de pannenkoekjes zoals aangegeven in het recept en geef er komkommerraita of tzatziki bij.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren