Broodjes met bolognesesaus

    Broodjes met bolognesesaus

    14keer bewaard
    50min


    Maak dit als eerste!

    Sloppy Joe heet dit broodje in Amerika. En sloppy (oftewel slordig) zien ze er inderdaad uit, deze volkorenbroodjes met bolognesesaus. Maar ze zullen zeker in de smaak vallen – en zijn prima van tevoren te bereiden. In deze versie is mager kalkoengehakt gebruikt, maar rundergehakt is ook een goede optie.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eetl. plantaardige olie
    • 2 stengels bleekselderij, in kleine stukjes
    • 1 grote ui, fijngesnipperd
    • 1 grote wortel, geschrapt, in kleine stukjes
    • 1 aubergine, in kleine blokjes
    • 1 teen knoflook, uitgeperst
    • 500 g mager kalkoengehakt
    • 400 g kleingesneden tomaten uit blik
    • 2 theel. tomatenpuree
    • 2 eetl. basilicum, fijngesneden
    • 4 zachte volkorenbroodjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 40min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verhit de olie in een grote koekenpan en fruit hierin de bleekselderij, ui, wortel, aubergine en knoflook ca. 6 min. op matig vuur onder af en toe omscheppen.
    2. Voeg het gehakt toe en schep dit met een vork om tot het rul is. Bak het gehakt en de groenten 5 min. onder af en toe roeren tot het gehakt door en door gaar en niet meer roze is.
    3. Voeg de tomaten en tomatenpuree toe. Breng het geheel aan de kook, draai het vuur laag en laat afgedekt ca. 30 min. pruttelen en inkoken. Roer er de basilicum door.
    4. Snijd de broodjes kort voor het serveren open en rooster ze licht. Schep het gehaktmengsel op de onderste helften van de broodjes en klap ze dicht. Serveer direct.

    Variatie

    De broodjes worden spannender als u ze wat pittiger maakt. Voeg 1 theel. chilipoeder (of naar smaak) toe aan de groenten in stap 1, of een fijngesneden rode chilipeper (zonder zaadjes) in stap 2.

    Vooraf bereiden

    U kunt de bolognesesaus van tevoren bereiden. Laat het mengsel volledig afkoelen; vervolgens kunt u het in een bakje in de koelkast of diepvries bewaren. Warm de saus voor gebruik wel volledig door.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren