Broodjes met bonen en kaas

    Broodjes met bonen en kaas

    2keer bewaard
    25min


    Maak dit als eerste!

    Deze supercombinatie valt beslist in de smaak bij kinderen: bonen in tomatensaus, spek en kaas. Met een minimum aan moeite zet u deze klassieker op tafel.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 beschuitbollen of volkoren broodjes
    • 15 g margarine of zachte boter
    • 40 g witte bonen in tomatensaus
    • 8 plakjes oude kaas (225 g)
    • 12 kerstomaatjes of mini- pomodoretomaatjes, gehalveerd
    • 4 plakjes gerookte bakbacon zonder zwoerd, in dunne reepjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. Verwarm de grill voor tot matig heet en leg een vel aluminiumfolie op de bakplaat. Snijd de beschuitbollen of broodjes horizontaal doormidden. Leg ze met de snijvlakken omlaag op de grillplaat en gril ze ca. 1 min. Keer ze, bestrijk de snijvlakken dun met margarine of boter (zodat ze niet doorweekt raken van de tomatensaus) en gril ze nog 1½ min. met de snijvlakken omhoog tot ze mooi kleuren.
    2. Schud het blik bonen leeg in een vergiet in de gootsteen, zodat er wat tomatensaus wegloopt. Verwarm de bonen in een pannetje tot ze zeer heet zijn. Verdeel ze over de geroosterde broodjes en leg op elk broodje een plakje kaas. Zorg dat het brood helemaal met bonen of kaas bedekt is, anders verschroeit het.
    3. Schik op elk belegd broodje 3 gehalveerde kerstomaatjes, met de snijvlakken omhoog, en strooi er wat reepjes bacon over. Maal er indien gewenst wat peper over. Leg de broodjes 3-5 min. onder de grill tot de bacon knapperig en de kaas gesmolten is. Serveer de broodjes direct (of laat ze 1 min. afkoelen, als ze voor kinderen bestemd zijn).

    Variatie

    Vervang de bonen, kaas, tomaten en bacon door 185 g tonijn uit blik, geprakt met 2 eetl. citroenmayonaise en wat zout en peper. Garneer de broodjes met plakjes tomaat en gruyère of Emmentaler.

    … ander idee

    Broodjes met kalkoenfilet Vermeng de margarine of boter met 2 theel. milde mosterd en bestrijk hiermee de snijvlakken van de broodjes. Rooster ze 2 min. onder een matig hete grill tot ze licht kleuren. Bestrooi ze met 100 g grofgeraspte kaas en druk dit licht aan. Strooi hierop ca. 100 g kalkoenfilet (in reepjes gesneden). Gril de broodjes 2 min. Schep op elk broodje 2 theel. rodebessengelei en gril ze nog 30 sec., of tot de gelei begint uit te vloeien. (Voor dit recept kunt u ook gehalveerde bagels gebruiken.)

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren