Broodjes met rosbief, biet en rodekool

    Broodjes met rosbief, biet en rodekool

    5keer bewaard
    20min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Rodekoolsla met biet geeft deze met magere rosbief belegde broodjes een prachtig kleuraccent. Bovendien leveren de groenten extra vitaminen en mineralen. Gebruik bij voorkeur volkorenbroodjes voor extra voedingsvezels.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 eetl. magere mayonaise
    • 4 theel. grove mosterd
    • 4 grote broodjes (liefst volkoren)
    • 50 g waterkers, harde steeltjes verwijderd, of rucola
    • 300 g magere rosbief, in dunne plakjes
    • 200 g rodekool, in dunne reepjes
    • 1 kleine rode ui, in dunne ringen
    • 150 g gekookte biet, geschild, grofgeraspt
    • 6 eetl. magere yoghurt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Meng in een grote kom de mayonaise met de mosterd. Snijd de broodjes open en bestrijk de onderste helften met dit mengsel.
    2. Beleg de broodjes met de waterkers of rucola. Verdeel de plakjes rosbief erover.
    3. Meng in de kom die u voor stap 1 gebruikt hebt de rodekool, uienringen en biet. Schep de yoghurt erdoor. Verdeel deze koolsla over de broodjes. Maal er wat versgemalen zwarte peper over. Klap de broodjes dicht en serveer ze direct.

    variatie

    • Serveer de broodjes ook eens met mierikswortelmayonaise: meng in plaats van mosterd 2 theel. mierikswortel (uit potje of tube) door de mayonaise.

    INFO

    120 g groente & fruit * makkelijke lunch * 397 kcal.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren