Bruschetta met gegrilde artisjokken en paprika

    Bruschetta met gegrilde artisjokken en paprika

    Voeg toe aan favorieten!
    20min


    Maak dit als eerste!

    U besmeert deze snelle bruschetta met tapenade, met de rijke smaak van olijven, olijfolie en knoflook, en belegt ze met artisjokken en knisperige salami.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 ciabatta van ca. 250 g
    • 1 rode paprika, in dunne reepjes
    • 2 eetl. olijfolie (uit de pot met artisjokken)
    • 12 plakjes Milanese salami (ca. 70 g)
    • 4 eetl. olijventapenade
    • 1 pot gegrilde artisjokken op olijfolie, ca. 300 g, uitgelekt, in plakjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Verwarm de grill voor tot matig heet en leg een vel aluminiumfolie op de bakplaat. Snijd het brood in 12 schuine sneetjes van 1½ cm dik. Gril ze aan elke kant ca. 1 min. tot ze mooi kleuren.
    2. Schep intussen de paprikareepjes om met de olie. Neem de toasts uit de oven en leg ze op een snijplank. Schik de paprikareepjes op de ene kant van de met folie beklede bakplaat en gril deze 3 min. Schik de plakjes salami op de andere kant van de bakplaat en gril ze 2-3 min. mee, tot de paprikareepjes lichte schroeiplekjes krijgen en de salami knisperig wordt.
    3. Roer terwijl u de salami grilt de olie door de tapenade en bestrijk de toasts hiermee licht. Beleg elke toast met een paar paprikareepjes en plakjes artisjok en verdeel hierover de plakjes salami. Zet de bruschetta 1 min. onder de grill om door te warmen en serveer ze direct.

    Video

    Bekijk ook onze video van een recept voor klassieke bruschetta, met tomaten en basilicum. Klik hier voor de video!

    Bruschetta met peren en gorgonzola … ander idee

    Wrijf de toasts aan het einde van stap 1 met de snijvlakken van 2 tenen knoflook. Sprenkel er 2 eetl. walnotenolie over. Boor 2 rijpe peren uit, snijd ze in partjes en bak deze in 15 g boter tot ze licht kleuren. Schik ze op de toasts. Voeg 150 g gorgonzola (in blokjes) toe en gril de bruschetta 2 min. tot de kaas smelt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren