Calzones met kip en spinazie

    Calzones met kip en spinazie

    12keer bewaard
    1uur


    Maak dit als eerste!

    Een calzone is een dichtgeklapte pizza. In dit recept wordt hij gevuld met kip, spinazie, rode paprika en romige ricotta. Serveer er een salade bij.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 pak pizzadeegmix (ca. 280 g)
    • 350 g diepvriesspinazie, ontdooid in een zeef
    • 200 g ricotta
    • 50 g parmezaanse kaas, versgeraspt
    • 2 ingemaakte rode paprika's (pot), uitgelekt, in kleine stukjes
    • 6 bosuitjes, in dunne ringetjes
    • 2 eetl. basilicum, in flinters
    • versgeraspte nootmuskaat, naar smaak
    • 200 g gare kip, zonder vel, in kleine stukjes
    • 1 ei, losgeklopt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Maak het deeg volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kneed het kort door op een met bloem bestoven werkvlak, tot het glad is. Leg de deegbal in een licht met olie ingevette kom en laat hem afgedekt met een schone theedoek in ca. 15 min. tot het dubbele volume rijzen.
    2. Druk intussen zo veel mogelijk vocht uit de spinazie. Doe de spinazie in een kom en meng er de ricotta, parmezaanse kaas, paprika's, bosuitjes en basilicum door. Voeg nootmuskaat, zout en versgemalen zwarte peper naar smaak toe. Verwarm de oven voor op 220°C.
    3. Sla het gerezen deeg terug en verdeel het in vier stukken. Rol elk stuk deeg op een licht met bloem bestoven werkvlak uit tot een ronde lap van 20 cm doorsnee. Bestrijk de helft van elke deeglap met een kwart van het spinaziemengsel, tot ca. 2 cm vanaf de rand. Verdeel de stukjes kip erover.
    4. Bestrijk de deegranden met wat losgeroerd ei en klap de deeglappen dubbel, zodat halvemaantjes ontstaan. Knijp de randen goed op elkaar.
    5. Leg de calzones op een grote, ingevette bakplaat. Bestrijk ze verder met het losgeklopte ei en bak ze in ca. 15 min. goudbruin. Serveer direct.

    variatie

    • Voor vegetarische calzones bestrijkt u elke deeglap eerst met een kwart van de ricotta en vervolgens met 2 eetl. gezeefde tomaten (passata). Verdeel hierover kort gebakken champignonplakjes en stukjes paprika (pot). Strooi er vegetarische kaas (zie blz. 9) en verse tijmblaadjes over. Klap de calzones dicht en bak ze zoals aangegeven in het recept.

    INFO

    519 kcal. * 120 g groente & fruit

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren