Casselerrib met ahornsiroop en mango-gembersalsa

    Casselerrib met ahornsiroop en mango-gembersalsa

    Voeg toe aan favorieten!
    23min


    Maak dit als eerste!

    Casselerrib, geglaceerd met ahornsiroop en limoen, smaakt heerlijk met een pittige mango-gembersalsa. Serveer het vlees op een bedje van waterkers en geef er warme pitabroodjes bij.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 rijpe mango
    • 2 tomaten, kleingesneden
    • 1 bosuitje, gesnipperd
    • 1 eetl. geraspte verse gemberwortel
    • sap van 1 limoen
    • 2 eetl. ahornsiroop
    • 4 plakken casselerrib, liefst ongerookt, vetrandjes afgesneden
    • bosje waterkers om erbij te serveren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 8min  ›  Klaar in:23min 

    1. Maak de salsa: Snijd de mango in de lengte tweemaal in, aan weerszijden van de grote pit: u hebt nu 3 stukken. Kerf de 2 buitenste stukken kruislings in tot aan (maar niet door) de schil. Maak kleine ruitjes om kleine blokjes te krijgen. Trek de helften binnenstebuiten en snijd de blokjes los. Schil vervolgens de middelste plak mango en snijd het vruchtvlees hiervan zo netjes mogelijk los en in stukjes. Voeg vervolgens de tomaten en bosuitjes toe.
    2. Breng de salsa op smaak: Voeg de gember en de helft van het limoensap toe. Schep de salsa hiermee om.
    3. Maak het glazuur: Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Vermeng het resterende limoensap met de ahornsiroop en bestrijk de plakken casselerrib ermee.
    4. Gril het vlees: Leg de plakken casselerrib op het rooster van de grill en gril ze aan elke kant 3-4 min. tot ze goudbruin kleuren. Serveer ze op een bedje van waterkers en schep er wat salsa naast.

    … werk vooruit

    • U kunt de ingrediënten voor de salsa ook fijnsnijden in een keukenmachine, met behulp van de pulseerknop: hak ze niet te fijn, anders verliest de salsa zijn stevige textuur. * • U kunt de salsa een dag van tevoren maken en tot gebruik afgedekt in de koelkast bewaren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren