Champignon- venkelsoep

    Champignon- venkelsoep

    10keer bewaard
    1uur


    Maak dit als eerste!

    Zoete, anijsachtige venkel en champignons gaan perfect samen in deze romige groentesoep met kruimelige kaas. Als u er knapperig boerenbrood bij serveert, hebt u hieraan een complete maaltijd.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 2 venkelknollen
    • geraspte schil en sap van ½ citroen
    • 1 eetl. olijfolie
    • 1 grote ui, grofgesneden
    • 4 vastkokende aardappelen (totaal ca. 800 g), geschild, in kleine stukjes
    • 250 g kastanjechampignons, gehalveerd
    • 1 dl droge sherry
    • 6 dl groentebouillon
    • 3 dl halfvolle melk
    • 175 g parmezaanse kaas of pecorino, verkruimeld

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 35min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Snijd het dunne venkelgroen af en bewaar dit voor de garnering. Snijd de venkelknollen in kwarten. Snijd een kwart fijn en doe dit samen met het citroensap in een kommetje. Houd dit apart voor de garnering. Snijd de rest van de venkel in grove stukken.
    2. Verhit de olijfolie in een grote pan en voeg de ui en de stukken venkel toe. Smoor de groenten met het deksel op de pan 5 min. op matig vuur, waarbij u de inhoud af en toe omschudt. De venkel wordt iets zachter maar mag niet te veel kleuren.
    3. Schep er de aardappelen en champignons door. Voeg de sherry en de bouillon toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat de soep met het deksel op de pan 30 min. zachtjes koken, waarbij u tussentijds een- of tweemaal roert, tot de aardappelen gaar zijn en uit elkaar vallen.
    4. Pureer de soep glad in een draaizeef of met een staafmixer. Roer er de melk, de citroenschil en versgemalen zwarte peper door. Warm de soep zo nodig opnieuw door. Vermeng de apart gehouden fijngesneden venkel met de verkruimelde kaas. Schep de soep in kommen, verdeel het kaasmengsel erover en garneer met het venkelgroen.

    variaties

    • Gebruik aardpeer in plaats van aardappelen of knolselderij in plaats van venkel. Prei, ter vervanging van venkel, aardappelen en champignons vormen ook een erg lekkere combinatie. * • De soep wordt nog voedzamer als u dikke sneetjes stokbrood met het kaas/venkelmengsel bestrijkt en ze onder de grill verwarmt tot de kaas goudbruin en gesmolten is. Serveer deze croutons bij de soep.

    INFO

    vooraf bereiden * 299 kcal. * 248 g groente & fruit

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren