Chimichurrispiesjes

    Chimichurrispiesjes

    4keer bewaard
    50min


    Maak dit als eerste!

    Spiesjes zijn altijd favoriet, zeker bij informele etentjes. In dit recept worden reepjes mals varkensvlees gemarineerd in een pittige Argentijnse saus en samen met partjes zoete aardappels en schijven maïskolf aan spiesjes geregen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gr varkensfilet, vetrandjes verwijderd, in reepjes van 2 cm
    • 2 zoete, geschrobde aardappels (bataten) met oranje vruchtvlees
    • 1 maïskolf
    • Voor de chimichurrimarinade
    • 5 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 6 eetlepels bladpeterselie, fijngesneden
    • 4 eetlepels rodewijnazijn
    • 3 eetlepels extra virgin olijfolie
    • 1 theelepel gedroogde oregano
    • 1/2 theelepel komijnpoeder
    • 1/2 theelepel paprikapoeder
    • scherpe chilisaus naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. Vermeng alle ingrediënten voor de marinade in een grote glazen kom. Meng er chilisaus naar smaak door en schep de reepjes vlees erdoor. Minstens 20 minuten laten marineren.
    2. Intussen een grote pan lichtgezouten water op hoog vuur aan de kook brengen. Kook de ongeschilde zoete, geschrobde aardappelen 12-15 minuten tot ze bijna gaar zijn. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze afkoelen. Vervolgens de maïskolf in dezelfde pan ong. 10 minuten koken. tot de korrels gaar zijn. Laten uitlekken en afkoelen tot u hem kunt hanteren.
    3. Pel de afgekoelde zoete aardappels, snijd ze overlangs doormidden en vervolgens dwars in drieën. Snijd de maïskolf dwars in 8 schijfjes van ca. 2 cm dik.
    4. Steek de reepjes vlees, de partjes zoete aardappel en de schijfjes maïs om en om aan 4 lange of 8 korte metalen spiesjes. Bestrijk de groenten met de rest van de marinade. Leg de spiesjes onder de grill of op de barbecue en gril ze ca. 15 min. tot het vlees volledig gaar is; keer de spiesjes tussentijds regelmatig en bestrijk ze af en toe met marinade. Serveer de spiesjes met partjes limoen.

    Variatie

    U kunt de maïs eventueel vervangen door partjes groene of rode paprika en de zoete aardappel door gekookte krielaardappeltjes.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren