Chinese loempia's

    Chinese loempia's

    36keer bewaard
    1uur12min


    13 personen hebben dit gemaakt

    Deze kleine, lichte loempia's zijn gevuld met kip en knapperige groenten. In plaats van traditionele wonton-deegvelletjes wordt filodeeg gebruikt, en ze worden niet gefrituurd maar in de oven gebakken. Serveer hierbij een fruitige chutney en een Oosterse salade – of serveer de loempia's als snack op een feestje.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 3 eetlepels plantaardige olie
    • 1 eetlepel sesamolie
    • 2 kipfilets (totaal ca. 300 gr), in kleine stukjes
    • 4 bosuitjes, bijgesneden, in dunne ringetjes
    • 2 wortels, geschrapt en grofgeraspt
    • 1 courgette (ca. 200 gr), grofgeraspt
    • 150 gr taugé
    • 220 gr waterkastanjes uit blik, uitgelekt en kleingesneden
    • 220 gr bamboescheuten uit blik, uitgelekt en kleingesneden
    • 2 eetlepels sojasaus
    • 1 eetlepel droge sherry
    • 6 vellen filodeeg (totaal ca. 270 g)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 12min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur12min 

    1. In een grote koekenapn op middelhoog vuur 1 eetlepel plantaardige olie met sesamolie verhitten. Roerbak hierin de stukjes kip ca. 5 minuten tot ze halfgaar zijn.
    2. Schep er de bosuitjes, wortel en courgette door. Draai het vuur laag en laat het kipmengsel afgedekt 4 minuten pruttelen; af en toe doorroeren.
    3. Schep de taugé, waterkastanjes en bamboescheuten door het kipmengsel. Laat dit afgedekt onder af en toe omscheppen nogmaals 5 minuten sudderen. Sojasaus, sherry en wat zout en peper toevoegen en de pan van het vuur nemen.
    4. Verwarm de oven voor op 190°C/gasstand 5. Rol de vellen filo los en leg de losse vellen op elkaar. Snijd elk vel met een scherp mes in drie repen van ca. 16x24 cm. Leg deze 18 repen netjes op elkaar en dek de stapel losjes af met keukenfolie.
    5. Neem een reep filodeeg onder het folie vandaan en leg hem op het werkvlak. Schep 1 volle eetl. van het kipmengsel op het dichtstbijzijnde uiteinde. Laat een randje vrij langs de onderkant. Klap de lange kanten over de vulling en rol de reep op. Bestrijk het uiteinde met olie om het rolletje af te sluiten. Met de naad naar beneden op een ingevette bakplaat leggen en lichtjes insmeren met wat olie. Procedure herhalen voor resterende 17 loempia's.
    6. Bak de loempia's in 12-15 minuten goudbruin en knapperig. Op een rooster even laten afkoelen.

    INFO

    80 gr groente & fruit * 310 kcal. * vooraf bereiden

    variatie

    • Voor een Thais accent kunt u tegelijk met de bosuitjes één fijngesneden stengel sereh (citroengras) meebakken; voeg vervolgens aan het einde van stap 3 het sap van een limoen en 3 eetlepels fijngesneden korianderblad toe. Geen sojasaus en sherry gebruiken.

    kokstip

    • U kunt de loempia's een dag van tevoren bereiden en bakken; bewaar ze tot gebruik in de koelkast. 5 minuten opwarmen in een voorverwarmde oven (190°C/gasstand 6).

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren