Chinese noedelsoep met rundvlees en shiitake

    Chinese noedelsoep met rundvlees en shiitake

    6keer bewaard
    20min


    Maak dit als eerste!

    Een klassieker in noedelbars: pijlsnel geschroeid rundvlees in een krachtige runderbouillon met Oosterse groenten en dunne noedels.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eetl. sojasaus
    • 1 eetl. sesamolie
    • 2 eetl. Chinese rijstwijn of droge sherry
    • 300 gr malse lendebiefstuk, in dunne reepjes
    • 1 liter runderbouillon (van blokjes)
    • 4 bosuitjes, in ringetjes
    • 150 gr shiitakes, in dikke plakjes
    • 200 gr minipaksoi, blad doormidden gesneden
    • 200-250 gr dunne eiernoedels
    • 1 eetl. zonnebloemolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Voor de marinade: in een kom sojasaus, sesamolie en Chinese rijstwijn of sherry vermengen. De vleesreepjes toevoegen, vermengen en tot gebruik laten marineren.
    2. De groenten bereiden: in een grote pan of braadpan de bouillon verhitten en hierin bosui, paddenstoelen en paksoi 2 minuten op matig vuur laten koken. De noedels toevoegen en 2-4 minuten laten meekoken tot ze beetgaar zijn.
    3. Intussen in een wok of koekenpan de olie verhitten en hierin de reepjes vlees 2 minuten bakken tot ze goudbruin kleuren. Toevoegen aan de kokende bouillon en de pan opnieuw aan de kook brengen. Naar smaak nog wat peper toevoegen. De soep in kommen scheppen en serveren.

    Variatie

    Vervang de biefstuk door kipfilet en gebruik kippenbouillon in plaats van runderbouillon.

    Winkeltip

    Het is altijd handig gedroogde shiitake-paddenstoelen op voorraad te hebben. Houd er echter rekening mee dat ze eerst even moeten wellen. Leg ze ca. 3 minuten in een kopje water om zand los te maken en spoel daarna goed af. Laat ze vervolgens 30 min. in lauwwarm water zacht worden. Verwijder de steeltjes en gebruik de paddenstoelen verder als verse. (Het weekwater kunt u zeven en toevoegen aan de bouillon.)

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren