Chinese stoofschotel met pruimen

    Chinese stoofschotel met pruimen

    5keer bewaard
    1uur15min


    Maak dit als eerste!

    Dit zoetzure, gestoofde vlees met verse pruimen zal bij jong en oud in de smaak vallen. Het wordt in traditionele Chinese stijl op smaak gebracht met gember, vijfkruidenpoeder, azijn, sojasaus en bosuitjes. Dankzij de waterkastanjes en zoete aardappelen zet u zo een complete, lichte maaltijd op tafel.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eetl. plantaardige olie
    • 4 lapjes varkensfilet, zonder vet
    • 800 gr zoete rode pruimen, ontpit en gehalveerd
    • 4 bosuitjes
    • 4 zoete aardappelen (bataten), geschild
    • 220 gr waterkastanjes uit blik, uitgelekt en in plakjes
    • 3 cm verse gember, geschild en geraspt
    • 2 tenen knoflook, geperst
    • 1 rode chilipeper, zaad verwijderd en fijngesneden (naar keuze)
    • 2 theel. suiker
    • 1 eetl. donkere sojasaus
    • 1 eetl. ciderazijn
    • 2 eetl. Chinese rijstwijn (zie kokstip) of droge sherry
    • 1/2 theel. vijfkruidenpoeder
    • 2 eetl. fijngesneden korianderblad

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 45min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C/gasstand 4. Verhit de olie in een grote, ovenbestendige braadpan en braad de stukken vlees (eventueel in gedeelten) aan beide kanten aan tot ze licht kleuren.
    2. Snijd de pruimen klein. Snijd de bosuitjes in stukjes van 2 cm. Snijd de zoete aardappelen in blokjes van 1 cm. Voeg dit alles met de waterkastanjes aan het vlees toe.
    3. In een kommetje gember, knoflook, chilipeper (eventueel), suiker, sojasaus, azijn, rijstwijn (of sherry) en het vijfkruidenpoeder vermengen. Over de ingrediënten in de braadpan schenken. De pan sluiten en 45 minuten in de oven zetten tot het vlees gaar is en de saus gebonden. Tussentijds af en toe omscheppen.
    4. Proef de saus en voeg naar smaak suiker of azijn toe (afhankelijk van hoe zoet of zuur de pruimen zijn) voor een goede zoet-zuurbalans. Koriander erover strooien en serveren.

    Tip

    Chinese rijstwijn is verkrijgbaar in toko's en Chinese supermarkten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren