Chocoladetimbaal met witte chocoladeroom

  30 minuten

  Dat dit fluweelzachte chocoladedessert van pure en witte chocolade geen uren bereiding vergt, maar binnen enkele minuten klaar is, blijft uw geheim. Gebruik bij voorkeur pure chocolade met minstens 70% cacao.


  6 personen hebben dit gemaakt

  Ingrediënten
  Porties: 6 

  • 200 gr pure chocolade
  • 5 dl vanillevla
  • 1 eetl. cognac
  • 1 1/4 dl slagroom
  • 30 gr witte chocolade, geraspt

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

  1. Laat de chocolade smelten. Laat 6 soufflébakjes, kleine glazen schaaltjes of ondiepe drinkglaasjes in de diepvries ijskoud worden. De chocolade in stukjes breken en in een hittebestendige kom boven een pan kokend water zetten. Roeren tot de chocolade gesmolten is (ong. 3 minuten). De kom van de pan nemen en tot een gladde chocoladesaus roeren.
  2. Ong. 1/3 van de vla bij de chocolade schenken en er losjes doorheen roeren. De chocolade zal dikker worden en gaan glanzen: roer daarom niet te lang, maar meng alles met een paar scheppende bewegingen door elkaar. De resterende vla erbij schenken en vermengen. Naarmate de chocolade afkoelt, wordt het mengsel dikker. Roer de cognac erdoor.
  3. Het vlamengsel met volle lepels in het midden van de koude soufflébakjes scheppen. Zet de gevulde schaaltjes 20 min. in de diepvries, of tot de inhoud stijf is.
  4. Slagroom in een kom schenken en kloppen tot deze wat dikker en vormvaster wordt. Geraspte witte chocolade erdoor roeren en tot gebruik in de koelkast zetten.
  5. Om te serveren: een lepel room over de chocoladetimbaaltjes scheppen en direct serveren.

  Extra lekker

  Serveer hierbij verse aardbeien, frambozen of bessen, of partjes perzik, nectarine, mango of ananas.

  Chocolade-sinaasappelpotjes … ander idee

  Laat 150 gr pure chocolade smelten zoals aangegeven in het basisrecept. Laat de cognac achterwege en voeg geraspte schil en 2 eetl. sap van 1 sinaasappel aan het chocolademengsel toe. Laat de chocoladepotjes 20 min. in de diepvries opstijven. Dit dessert is wat lichter en minder dik.

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (0)

  Beoordelingen in het Nederlands (0)