Citroenkip met broccoli

    Citroenkip met broccoli

    4keer bewaard
    30min


    Maak dit als eerste!

    Een heerlijke gezinsmaaltijd met malse reepjes kip en een frisse, pittigzure saus. De cashewnoten geven een krokant accent.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 200 gr groene pasta, bijvoorbeeld fettuccine of tagliatelle
    • sap van 2 grote citroenen
    • geraspte schil van 1 citroen
    • 1 1/2 eetl. maïzena
    • 1 1/2 dl kippen- of groentebouillon
    • 1 eetl. donkere sojasaus
    • 2 theel. kristalsuiker
    • 1/2 theel. chilivlokken, of naar smaak
    • 85 gr hele cashewnoten
    • 2 1/2 eetl. plantaardige olie
    • 2 kleine uien, versnipperd
    • 2 tenen knoflook, geperst
    • 500 gr kipfilet, in dunne reepjes
    • 250 gr broccoliroosjes
    • 25 gr verse gember, geschild en fijngesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Een grote pan lichtgezouten water aan de kook brengen en hierin de pasta volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar koken.
    2. Intussen het citroensap zo nodig met water aanlengen tot een totaal volume van 1 1/2 dl. Maïzena in een kommetje geleidelijk vermengen met het citroensapmengsel. Bouillon, sojasaus en suiker erdoor roeren. Citroenschil en chilivlokken toevoegen. Zet dit sausmengsel apart.
    3. Verhit een wok of grote koekenpan op hoog vuur en rooster hierin 1 min. de cashewnoten tot ze hier en daar beginnen te kleuren. Op een bord scheppen.
    4. Verhit de olie in de wok en houd deze schuin zodat de wanden goed bedekt worden. Roerbak hierin de uien en knoflook 3 min. Voeg de reepjes kip toe en roerbak ze 2-3 min. tot ze gaar zijn en licht kleuren.
    5. Citroensausmengsel, broccoliroosjes en de gember toevoegen. Breng de saus aan de kook, draai het vuur laag en laat het gerecht in een afgesloten pan 4-5 min. sudderen tot de broccoli beetgaar is.
    6. De pasta goed afgieten en aan het mengsel in de wok toevoegen. Met 2 vorken alles door elkaar scheppen. Bestrooien met koriander of peterselie en cashewnoten. Direct serveren.

    GARNEREN MET

    4 eetl. korianderblad of peterselie, fijngesneden

    kokstip

    • In plaats van pasta kunt u ook Oosterse noedels gebruiken, bijvoorbeeld Chinese eiernoedels of mihoen. Bereid ze volgens de aanwijzingen op de verpakking en schep ze in stap 6 door de overige ingrediënten.

    INFO

    609 kcal. * 183 g groente & fruit

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren